ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Прес-конференція по забудові Івано-Франківська
  Про студію
30 січня 2008 року / 13:51

Прес-конференція по забудові Івано-Франківська

Категорія: Міська влада, Суспільство

Головні тенденції забудови Івано-Франківська визначені у трьох рішеннях виконавчого комітету міської ради. Рішення про заборону переобладнання перших, цокольних та підвальних поверхів будівель — пам'яток архітектури, яке тягне за собою зміну фасадів в Івано-Франківську, торкається збереження історичної частини міста.

За словами начальника управління архітектури і містобудування Івано-Франківська міськвиконкому Ігоря Гаркота, переобладнання таких будинків може вплинути на зміну архітектурних деталей на історичних спорудах. Дуже не хочеться засмучувати пана Гаркота, але спотворення фасадів будівель, які мають історичну та архітектурну цінність відбувалось раніше і продовжується тепер.

Реєстр пам'яток архітектури нашого міста — 200 будівель національного та місцевого значення. Ще 14 пропонується занести до реєстру. Не зрозуміло лишень, з якою метою: вберегти б те, що вже зареєстровно і нищиться на очах у влади і перехожих.

Зацікавило журналістів і те, що сьогодні ж створена рада з реклами, яку очолив перший заступник міського голови Зіновій Фітель, заслужений будівельник України. Він запевнив, що отримати просто так дозвіл чи причепити на стовп свою рекламу буде вже набагато важче.

З початку року міська влада намагатиметься припинити хаотичну забудову Івано-Франківська. Цьому має посприяти рішення про заборону видання нових дозволів на проведення проектно-пошукових робіт для багатоквартирного житлового будівництва в місті.


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016