ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Миттєвий діагноз
  Про студію
30 січня 2008 року / 13:09

Миттєвий діагноз

Миттєвий діагноз

Відтепер довідатися про наявність хворіб можна за лічені секунди. Це можливо зробити на базі діагностичного центру, який розпочав свою роботу в Калуші. Таке придбання обійшлося міському бюджетові в 5,5 млн гривень. Подібні апарати в нашій державі рідкість, а в Західній Україні такий діагностичний центр — перший.

Міський голова Калуша Ігор Насалик потішив звісткою про те, що громада зможе користуватися послугами пристрою за рахунок міського бюджету, інші ж громадяни України платитимуть виключно за витрати, які необхідні для функціонування такого апарата.

Обов'язкове п'ятимісячне навчання для працівників діагностичного відділу калуської міської поліклініки проводитиме фахівець з Одеси Віктор Соколов. З його досвіду, протягом півтора року роботи пристрою вдалося встановити діагнози для 16 тисяч осіб. Тому поява такого медичного обладнання в Калуші є приємною новиною не тільки для Прикарпаття, а й для всього західного регіону держави.

"Апарат за лічені секунди проводить діагностику окремих органів та систем, — говорить Віктор Соколов. — Починаючи від головного мозку і закінчуючи нижніми кінцівками. Аналізуються соматичні захворювання мозку, травми, патологія судин та пухлин."

Щоб порадіти такій події разом із калушанами, до міської поліклініки завітав начальник управління охорони здоров'я Івано-Франківської обласної держадміністрації Любомир Малофій. За його словами, схожі апарати можуть з'явитися і в обласному центрі. Проте це стане можливим тільки тоді, коли старе обладнання вичерпає свій ресурс.

Нагадаємо, що 2008 рік на Калущині оголошено роком медицини, що свідчить і про подальшу активну допомогу влади цьому, одному з найважливіших, сектору життя людей.


Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016