ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Болонський процес навчання в медичній академії — це можливо?
  Про студію
25 січня 2008 року / 12:36

Болонський процес навчання в медичній академії — це можливо?

Болонський процес навчання в медичній академії - це можливо?

На базі Івано-Франківського медичного університету відбувся симпозіум з міжнародною участю на тему "Кредитно-модульний принцип організації навчального процесу у вищих навчальних закладах України ІІІ-ІV рівня акредитації: стан, проблеми, перспективи". В симпозіумі взяли участь представники Міністерства охорони здоров'я України та професори університету Людвіга Максиміліана з Мюнхена.

Основна тема симпозіуму, в якому взяли участь представники багатьох медичних вузів, &mdash "Вища освіта в Україні та Болонський процес". Мовилося про реформу освіти в галузі медицини, про плюси і мінуси освіти за кредитно-модульною системою. Ми прагнемо до Європи — це не секрет, це дуже добре. Але, можливо, не варто поспішати, стрімголов переймати чужі для нас методи навчання. Для прикладу, високорозвинена Німеччина не дуже поспішає впроваджувати болонську систему освіти в галузі юриспруденції та медицини.

За словами Івана Гудза, професора кафедри загальної хірургії ІФДМУ, реформа вищої медичної освіти необхідна. Проблема полягає у виборі способу проведення цих змін. Наша ментальність не дозволяє спочатку гарно приглянутися, а потім зробити &mdash ми мусимо і дивитися, і робити. Проте на власних помилках, вважає пан Гудз, ми і вчимося.

Симпозіум високих представників медичної освіти відбувся. Болонський процес у вищих навчальних закладах України впроваджується на повну потужність скрізь і всюди. Ось тільки лікуватися ми хочемо у хорошого, грамотного лікаря.



Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016