ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Село холостяків
  Про студію
18 січня 2008 року / 10:56

Село холостяків

Категорія: Суспільство
Село холостяків

Мальовниче село Михальче, що на Івано-Франківщині називають селом холостяків. Тут кілька десятків неодружених парубків роками чекають на свою долю.

Затятими холостяками в селі вважають хлопців віком від 24 до 55 років. Мешканці Михальчого по-різному реагують на такий факт. Втім, всі визнають — у їхньому селі неодружених вже багато.

Богдана Боднара у селі називають "завидним парубком". Йому 34, час від часу їздить до Києва на заробітки. У селі, каже, вже роботи не знайдеш. Затятим холостяком сором'язливий мужчина себе не вважає і мріє створити власне сімейне гніздечко.

Багато неодружених парубків живуть у селі з батьками, працюють на полі і вирощують худобу. Про своє холостяцьке життя розповідати не дуже бажають.

"Велика кількість холостяків — проблема не одного села Михайльче, — каже сільський голова Юрій Ящук. — Чимало жінок виїжджають закордон на заробітки. Як наслідок — смертність у селі перевищує народжуваність у кілька разів. З кожним роком людей стає дедалі менше, а тут ще й хлопці засиджуються в парубках," — бідкається голова. Та відколи пішов розголос про холостяків з Михальчого, до сільського голови пишуть і телефонують жінки з різних регіонів України.

У самому центрі Михальчого символічно височіють дві кам'яні фігури: опікун всіх закоханих Валентин та Жінка. Її у селі лагідно називають "Оксаною", втім за іронією долі кохану жінку тут не можуть знайти чимало парубків.



Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016