ОТБ «Галичина»

ОТБ «Галичина» цілодобово в ефірі на 26-му телевізійному каналі. Телесигнал охоплює Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Богородчанський райони та м. Яремче(25ТВК). Частково покриті Калуський, Коломийський, Рогатинський, Надвірнянський, Верховинський(33ТВК) та Городенківський райони...

ОТБ «Галичина» :: Новини :: Голови міст VS держбюджет
  Про студію
15 січня 2008 року / 18:04

Голови міст VS держбюджет

Категорія: Політика, Економіка, Фінанси, Суспільство
Голови міст

Як мінімум на 8 мільярдів гривень обділив обласні центри України проект Закону "Про державний бюджет на 2008 рік".

Цьому хочуть протистояти голови міст, які належать до Асоціації міст України. Свої зауваження вони висловили 14 січня у Дніпропетровську прем'єру Юлії Тимошенко, яка перебувала там з робочою поїздкою.

Саме її представники АМУ вважають єдиною з керівників уряду, хто добре розбирається у "бюджетній кухні". Тому, переконані, саме вона зможе допомогти вирішити фінансові питання, які турбують міських голів. Ті ж скажаться, що справи на місцях стають дедалі гіршими: у проекті бюджету на 2008 рік недофінансування делегованих повноважень органів місцевого самоврядування сягає 8–9 мільярдів гривень. "Тобто Мінфін готує бюджет по одній схемі, ігноруючи масу законодавчих актів, якими регламентується процедура формування бюджетних ресурсів, &mdash скаржиться Мирослав Пітцик, виконавчий директор АМУ. — Ми від уряду просимо одне: виконайте закон."

Голови міст домовилися з Юлією Тимошенко проводити такі зустрічі щокварталу, а ще вирішили створити кілька робочих груп, які працюватимуть над змінами до проекту бюджету, над тендерними закупівлями.

"Малий і середній бізнес відмовляється брати участь в тендерах, — розказує пан Пітцик, &mdash зараз просто неможливо провести тендер, оскільки треба заплатити біля 14 тисяч за право приймати участь в тендерних закупівлях."

В Івано-Франківську, за розрахунками Мінфіну, у 2008 році буде забезпечена лише освітня галузь. Утім, урядовці не включили сюди такий пункт, як позашкільна освіта, нарікає Віктор Анушкевичус. Жалісні справи в обласному центрі і з медициною. Тут не враховано ані харчування хворих, ані транспортування.

"Поданих Мінфіном сум вистарчає на оплату праці, нарахування на неї та на оплату за енергоносії," — говорить голова Івано-Франківська. У підсумку, залишається на медикаменти та харчування по півтора гривні на кожного хворого.

Схожа ситуація і в інших містах держави, тому міські голови сподіваються, що до їхніх звернень таки дослухаються, і бюджет України на 2008 рік буде переглянуто.



Головна сторінка | Новини
Про студію

м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського 21, (0342) 75-80-50, ел. пошта info[at]galtv.if[dot]ua
При повному чи частковому використанні матеріалів посилання на сайт https://galtv.if.ua обов'язкове.
© ОТБ Галичина 2008-2016