Четвер, 18 Квітня
Головна На часі Винні у побитті сотень журналістів у часи Євромайдану досі не покарані – НСЖУ

Винні у побитті сотень журналістів у часи Євромайдану досі не покарані – НСЖУ

518

Там зазначили, що показові справи, які брали під особистий контроль найвищі чини правоохоронних органів , так і лишилися в більшості випадків нерозкритими.

Причетні до нападів на журналістів у часи Євромайдану лишаються непокараними.

Про це заявили в Національній спілці журналістів України (НСЖУ), зазначивши, що в період із листопада 2013 року по лютий 2014 року стався 271 інцидент з побиттям журналістів, проте і на п’яту річницю практично відсутні прецеденти покарання за жорстокі побиття журналістів.

«Показові справи, які брали під особистий контроль найвищі чини правоохоронних органів та представники влади, так і лишилися в більшості випадків нерозкритими. Ті ж справи, які таки дійшли до суду,тягнуться роками, періодично закриваються і після апеляції знову поновлюються – проте результату так само немає: винних не покарано, а журналісти зневірені», – сказав голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Як повідомляв УНІАН, у часи Євромайдану в Києві загинув журналіст В’ячеслав Веремій. У справі про його вбивство Шевченківський районний суд Києва 22 грудня 2017 року визнав Юрія Крисіна винним у хуліганстві і призначив покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Проте 13 червня Апеляційний суд Києва скасував умовний термін і засудив Крисіна в цій справі до п’яти років позбавлення волі.

Уніан

Наживо

Ефір

  • 06:45 Вісті
  • 07:15 Наші люди звідусюди
  • 07:45 Телемагазин
  • 08:00 Молитва за Україну
  • 09:00 Хвилина мовчання

Персони

"Мій Бог там, де мій не змарнований день"
Надія Семенкович