Четвер, 28 Березня
Головна Медіапростір Винайдено прилад, який врятує від нудьги в громадських місцях

Винайдено прилад, який врятує від нудьги в громадських місцях

716

На виставці CES 2018 французький видавець представив диспенсер – прилад, що друкує аркуш із коротким оповіданням. Довжина оповідання залежить від того, скільки часу ви готові витратити на читання. У лікарняній черзі, в супермаркеті або в аеропорту цей пристрій допоможе вам згаяти час.


У будь-який момент наші телефони можуть отримати доступ до всіх світових знань, у тому числі в галузі літератури, історії та науки. Незважаючи на багатство ресурсів, багато з нас вважають за краще гаяти час, переглядаючи публікації в соціальних медіа, повідомлення або випадкові відео. Французька компанія Short Edition пропонує нам проводити час інакше за допомогою диспетчера коротких оповідань.

Видавець Short Edition представив свій винахід на CES (Міжнародній виставці споживчої електроніки) в Лас-Вегасі. Машинка або, як називають її творці, диспенсер коротких оповідань є тонким циліндром з оргсклом із підсвіткою і написом «Оберіть час читання». У верхній частині диспенсера три металеві кнопки: «1 хв», «3 хв» і «5 хв». Ви натискаєте на будь-яку кнопку з огляду на час, який потрібно витратити на читання, і за мить оригінальна коротка історія друкується на шматку товстого паперу розміром з довгу квитанцію. До речі, послуга безкоштовна.

Ідея машини, яка пропонує вам книжки або журнали, не нова, однак привабливість диспенсера коротких оповідань полягає в тому, що він дає змогу обрати випадковий твір залежно від того, скільки у вас вільного часу. Видавець Short Edition таким чином планує ділитися роботою своїх авторів із ширшою аудиторією. У майбутньому автори, які пишуть для диспенсера, отримуватимуть винагороду за свої короткі оповідання.

Телекритика

Наживо

Ефір

  • 20:15 Українська жінка у світовій історії
  • 20:25 Храми Прикарпаття
  • 20:45 Вісті
  • 21:15 Вулиця
  • 21:25 Корисно знати

Персони

“Я цього хочу. Значить, це буде”.
Тетяна Куліковська