Пятниця, 19 Квітня
Головна На часі ВВС закликає ООН захистити журналістів у Ірані

ВВС закликає ООН захистити журналістів у Ірані

982

Медіакомпанія ВВС заявила, що спроби переконати іранську владу припинити утиски журналістів були проігноровані.


Як пише The Guardian, ВВС звернулась до Організації Об'єднаних Націй з проханням захистити права журналістів компанії в Ірані. «BBC приймає безпрецедентний крок, звертаючись до Організації Об’єднаних Націй, тому що наші власні спроби переконати іранську владу припинити переслідування були повністю проігноровані», – йдеться у заяві генерального директора BBC Тоні Холла.

Компанія зауважує, що за останній рік ситуація значно погіршилась, оскільки іранська влада почала порушувати кримінальні провадження щодо журналістів Перської служби BBC. Їм висунули звинувачення у скоєнні злочинів проти національної безпеки Ірану. Також влада Ірану заморозила рахунки 152 осіб. Іншим журналістам обмежили можливість виїхати з країни.

У найближчі дні журналісти ВВС виступлять на сесії Ради з прав людини та закличуть ООН захистити працівників компанії та забезпечити їх право на вільне вираження думки.

ВВС нагадало про те, що в минулому році вже зверталась до ООН за допомогою. Тоді компанія подала скаргу через замороження Іраном активів співробітників її перської служби. Співробітники не отримували ніяких попереджень і дізналися про замороження лише тоді, коли родич працівника Перської служби спробував продати нерухомість.

Мовлення Перської служби BBC офіційно заборонене в Ірані. В останні роки іранська влада погрожувала і залякувала її співробітників.

Media Sapiens

 

Наживо

Ефір

  • 19:10 Між нами
  • 20:00 Музика на «Галичині»
  • 20:10 Українські голоси
  • 20:30 У центрі уваги
  • 20:45 Вісті

Персони

"Або ви керуєте вашим днем, або день управляє вами"
Петро Солтис