Вівторок, 23 Квітня
Головна На часі Відомий європейський телеканал показав сюжет про Крим без згадки про окупацію

Відомий європейський телеканал показав сюжет про Крим без згадки про окупацію

810

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс назвав сюжет "промиванням мізків".


Європейський цілодобовий інформаційний телеканал Euronews оприлюднив сюжет про військові навчання для дітей в окупованому Криму без згадати про анексію півострова РФ. Відповідний матеріал розміщений на сайті телеканалу 23 січня. 

Так, у сюжеті йдеться про навчання для школярів Криму, які організував інженерний полк російської армії. Зазначається, що майже сотню дітей навчають встановлювати і знешкоджувати наземні міни, а також розповідають їм про саморобні вибухові пристрої, пояси смертників та замасковані бомби.

 

Крім того, у сюжет з'являється підполковник армії Росії Євгеній Мусієнко, який пояснює, що ціль уроку – не лише освітня: школярів заохочують у майбутньому вступати в інженерні війська.  Також канал наводить коментарі учнів з Євпаторії, які схвально відгукуються про навчання.

 

Наприкінці сюжету журналісти Euronews дали слово місцевій жительці, яка наголошує на необхідності таких занять, бо "діти повинні знати, як захистити себе".

 

"Ми повинні виховувати дітей патріотами", – говорить вона.

 

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс назвав сюжет "промиванням мізків".

 

"Жодного слова про незаконну анексію Криму", – написав дипломат у своєму Twitter.

 

Нагадаємо, 21 травня 2017 року українська служба телеканалу Euronews припинила роботу.

 

Як повідомлялося, у райцентрі Сторожинець Чернівецької області сцену будинку культури, де проходив святковий концерт до Дня соборності 22 січня, прикрасили картою України без Криму.

Тиждень

Наживо

Ефір

  • 21:25 Наші люди звідусюди
  • 21:55 Невичерпне джерело
  • 22:15 Вісті
  • 22:40 «Голос Америки»: вечірній брифінг
  • 23:10 Х/ф «Златан»

Персони

"Питання "А що подумають люди?", має стояти на останньому місці. Адже, насправді, всім все одно. Життя ж то твоє. І гріх - не жити і йому не радіти!"
Наталя Храбатин