Пятниця, 19 Квітня
Головна На часі В Україні знизився рівень свободи слова, - Freedom House

В Україні знизився рівень свободи слова, - Freedom House

830

Падіння індексу свободи слова відбулося через блокування сайтів та численних нападів на журналістів


Такого висновку дійшли експерти міжнародної правозахисної організації Freedom House у своєму щорічному звіті.

У ньому вказано, що за 2017 рік рейтинг Independent Media знизився з 4.00 до 4.25. На думку міжнародних експертів, підставою для цього є блокування сайтів соціальних мереж, а також фізичні напади на журналістів. Зокрема, наголошують на відсутності прогресу у справі розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

"Під виглядом боротьби з російським впливом і агресією Україна продовжувала вводити обмеження на ЗМІ й Інтернет в 2017 році”, - зазначено у звіті.

Хоча минулого року не було зафіксовано випадків вбивст журналістів, достатньо того, що розслідування вбивства Павла Шеремета досі не зрушило з місця, говориться у звіті. Критики стверджують, що розслідування було проведено неналежним чином.

Альтернативне розслідування незалежними організаціями показало, що слідчі не допитали ключових свідків, а спостереження за камерами не були перевірені”, - говорять у Freedom House

Поза тим експерти звертають увагу на декілька політично вмотивованих судових справ проти ЗМІ, що відбулися впродовж минулого року.

Цей звіт проходив у рамках доповіді про загальний стан демократії в суспільстві. Freedom House зазначає, що вперше з часів Революції гідності 2014 року в Україні зареєстрований спад показників демократичних процесів.

  • Freedom House – міжнародна захисна правоохоронна організація, яка займається підтримкою та дослідженням стану демократії, політичних свобод і дотримання основних прав людини.
  • Центральний офіс організації знаходиться у Вашингтоні. Також існують декілька офісів у різних регіонах по всьому світу, зокрема і в Україні.

Еспресо

Наживо

Ефір

  • 21:25 Почуй мене
  • 22:15 Вісті
  • 23:10 Х/ф «Зелена книга»
  • 23:40 «Голос Америки»: вечірній брифінг

Персони

"Те, що нас не вбиває, ще пошкодує, що воно нас не вбило, поки була така можливість"
Юлія Юзьків