Четвер, 28 Березня
Головна На часі В Україні запустилась нова соцмережа Woolik

В Україні запустилась нова соцмережа Woolik

746

В мережі з’явилась нова українська соцмережа під назвою Woolik, яка позиціонує себе як альтернативу заблокованим російським сервісам.


«Woolik - це зручна українська соціальна мережа з розкішною функціональністю, яка не поступається світовим аналогам, а в чомусь і перевершує їх. Місія Woolik - створити в Україні сучасну, естетично приємну, швидку і зручну соцмережу для ефективної комунікації між людьми по всьому світу», - йдеться в описі соцмережі.

Поки що Woolik є досить таємничим проектом: засновники соцмережі залишаються невідомими, так само як і команда, що працює над нею. MediaSapiens поспілкувався з офіціним акаунтом Woolik у Facebook, однак представник проекту відмовився розкривати будь-які конкретні дані.

Поки що відомо, що офіційно мережа Woolik запустилась 17 серпня й що усі її засновники є українцями. Фінансується проект за кошти самих засновників.  

«Наразі засновники зайняті оптимізацією соцмережі, дуже великий попит. Коли функціонал буде налагоджено - будемо давати перші живі інтерв’ю», - прокоментував представник проекту. Також він підтвердив, що у команді працює український дизайнер, який виконував замовлення для  Apple та Google, й який нині живе в Ізраілі та володіє невеликою компанією з Web-дизайну.

Представник мережі також розповів, що як тільки система почне працювати «без глюків», засновники Woolik розкриють більше інформації про свій проект. Орієнтовно робота над оновленнями має завершитись через кілька тижнів.

Згідно з релізом, який раніше опублікував портал «Ліга», офіс нової соцмережі знаходиться в Києві. Сервери теж знаходяться на території України. «Так, ми розуміємо, що багато команд вже намагалися дати українцям власний аналог іноземних соціальних мереж. Так, черговий великий проект буквально вчора заявив про своє закриття. Всі ці проекти - це хороший самовчитель, як не потрібно робити соціальні мережі. Спасибі їм за це», - йдеться у ньому. Woolik запевнили, що дадуть користувачам якісну українську соцмережу. 

Як писав MediaSapiens, cпівзасновниця проекту Ukrainians Олександра Струмчинська повідомила про припинення розробки соцмережі. За словами Струмчинської, керівництво компанії розробиків, які є й співзасновниками мережі, відмовились не лише від самостійної розробки, але й від можливості її передачі будь-якій іншій стороні, яка б змогла допомогти у роботі над соцмережею.

українська соціальна мережа Ukrainians почала працювати в тестовому режимі в червні цього року.  Протягом перших 5 днів роботи у тестовому режимі, в ній зареєструвалися більше 100 тисяч користувачів. Співзасновниця проекту Олександра Струмчинська раніше в інтерв’ю для MediaSapiens поділилася планами про повноцінний запуск Ukrainians цієї осені та залучення п’яти мільйонів користувачів до кінця року.

Media Sapiens

 

Наживо

Ефір

  • 13:40 З перших вуст
  • 14:00 Телемагазин
  • 14:15 Вісті
  • 14:30 Д/с «Світ ночі у темряві»
  • 15:05 Телемагазин

Персони

"Бути сильним, вірити в добро і йти вперед до позитивних перемог"
Ольга Іроденко