Четвер, 25 Квітня
Головна На часі В Україні спостерігається відродження книговидавництва – експерт

В Україні спостерігається відродження книговидавництва – експерт

694

Український поет та засновник першого вітчизняного приватного дитячого видавництва «А-баба-га-ла-ма-га» Іван Малкович зазначив, що заборона імпорту книжок з Російської Федерації, призвела до стрімкого відродження українського книговидавництва. На його думку, із забороною російських книг, більше грошей стало залишатися в Україні й українці почали більше читати українських книжок.

«Українські видавці отримали можливість купувати за ці гроші права на видання західної літератури, які раніше не могли собі дозволити. І не тільки на художню літературу», – розповів видавець в інтерв’ю журналу «Новое время», повідомляє «УНІАН».

За його словами, «зараз на книжкові фабрики не пробитися: потужностей не вистачає». Освоюються раніше порожні ніші – економічна література, інженерія, природничі науки. Уже з’явилися профільні видавництва.

«Це дуже важливо. Якби російська книга і далі домінувала на українському ринку, ми б не змогли цього робити. Звичайно, поки ще російських перекладів набагато більше. Але в Росії книговидавництво завжди було дуже серйозним бізнесом, за нього вбивали. Я завжди намагався зробити так, щоб все українське асоціювалося зі словом «якість». Для мене було важливо показати, що найкраща дитяча книжка – україномовна. Але цього замало. Казки проти танків безсилі», – зазначив Іван Малкович.

Нагадаємо, 30 грудня 2016 року президент Петро Порошенко підписав закон «Про обмеження доступу на ринок країни іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту». Документ впровадив заборону на ввезення книжок в період з 1 січня по 1 квітня 2017 року з метою розробки підзаконних актів для ввезення та механізму перевірки виданої в Росії літератури.

Як повідомлялося, до списку Міжнародної премії пам’яті Астрід Ліндґрен, яку вручають за внесок у розвиток дитячої та юнацької літератури, потрапили двоє українців.

UA NEWS

Наживо

Ефір

  • 19:10 Про головне в деталях
  • 19:45 Бізнес і закони
  • 20:00 Музика на «Галичині»
  • 20:10 Українська жінка у світовій історії
  • 20:20 Храми Прикарпаття

Персони

"Найскладніше в житті — зрозуміти, який міст слід перейти, а який — спалити"
Денис Лужний