Четвер, 28 Березня
Головна На часі Уряд ухвалив статут ПАТ НСТУ

Уряд ухвалив статут ПАТ НСТУ

1219

28 грудня 2016 року Кабінет Міністів одноголосно ухвалив статут ПАТ НСТУ на засіданні під головуванням прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

«На виконання статті 2 Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України»проектом постанови  Кабінету Міністрів пропонується затвердити статут ПАТ НСТУ, яким створено необхідні умови забезпечення діяльності ПАТ НСТУ», – заявив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.  

За його словами, проект обговорений медіа-спільнотою та європейськими партнерами.

«Проектом пропонується здійснити приватне  розміщення першого випуску простих іменних акцій ПАТ НСТУ  в кількості 2 млн 544 тисячі 273 штуки номінальною вартістю тисяча гривень кожна», – сказав пан Наливайко. 

«Рішення ухвалено», – зазначив Володимир Гройсман.  Він також додав, що суспільне мовлення у планах уряду, «це правильний крок, яким ми рухаємося». 

Зазначимо, міністр інформполітики Юрій Стець вніс у порядок денний засідання Кабінету Міністрів питання про ухвалення постанови про затвердження статуту ПАТ НСТУ.

«Велика зграя гавкаючих псів чекає, що ми зірвемо реформу суспільного телебачення та радіомовлення… Давайте, зіпсуємо всім гавкаючим псам настрій під Новий рік і доведемо, що ми все робимо вчасно і все в Україні буде добре», – заявив на початку засідання Юрій Стець. 

Нагадаємо, Держкомтелерадіо 23 грудня направив до Кабміну погоджений Мін’юстом проект статуту ПАТ НСТУ.

Раніше, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв ухвалити статут ПАТ НСТУ 26 грудня 2016 року. Але позачергове засідання відмінили.

Нагадаємо, Держкомтелерадіо 16 грудня 2016 року направив до Міністерства юстиції на правову експертизу та погодження проект постанови про затвердження статуту Публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

Станом на 7 грудня 2016 року проект статуту ПАТ НСТУ погодили п’ять з шести міністерств і відомств: Мініформполітики, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення, Комісія з цінних паперів, Фонд держмайна. 14 грудня – Міністерство фінансів.

Проект статуту ПАТ НСТУ був оприлюднений на сайті Комітету 13 жовтня 2016 року.

"Детектор медіа"

Наживо

Ефір

  • 17:30 Спецефір. Дайджест
  • 18:10 Про головне в деталях
  • 18:45 Вісті
  • 19:10 Про головне в деталях
  • 19:45 Shift: життя у цифрі

Персони

"Життя коротке - порушуй правила. Прощай швидко. Цілуй помалу. Кохай щиро. Смійся нестримно . І ніколи не шкодуй про те, що змусило тебе посміхнутись"
Володимир Гелемей