Четвер, 28 Березня
Головна На часі Україна втратила 23 позиції у рейтингу швидкості інтернету

Україна втратила 23 позиції у рейтингу швидкості інтернету

531

Дослідники організації Cable склали рейтинг швидкості інтернету в 207 країнах світу. Україна опинилася на 81 місці, втративши 23 позиції, порівняно з 2018 роком.


Як зазначається у дослідженні, перше місце в рейтингу країн із найшвидшим інтернетом посів Тайвань. Другу сходинку рейтингу займає Сінгапур. Цифрова економіка та невелика територія надають Сінгапуру значні переваги, коли йдеться про розвиток інфраструктури та доступність FTTP (чистого волокна).

На третій позиції опинилася невелика острівна країна — Джерсі. Вона стала першою країною в світі, яка зробила оптоволоконний зв’язок (FTTP) доступним для кожного широкосмугового користувача. Джерсі вдалося піднятися з десятого на третє місце всього за рік.

 
Четверте місце в рейтингу посіла Швеція. Рішення Швеції зосередитися на FTTP означає, що близько 60 % шведських будинків і підприємств мають доступ до швидкості до 1 Гбіт/с (1000 Мбіт/с).

Україна цього року посіла лише 81 місце. Минулого року в рейтингу країн зі швидкісним інтернетом Україна займала 58 місце.

Зазначимо, що середня швидкість глобального широкосмугового зв'язку у світі за рік зросла на 20,65 % та становить 11,03 Мбіт/с.

Як повідомляв “Детектор медіа”, Україна набрала 45 балів у рейтингу свободи доступу та використання інтернету від Freedom House. Міжнародна організація назвала Україну “частково вільною”.

Media Sapiens

Наживо

Ефір

  • 11:45 Світлиця Надії
  • 12:15 Телемагазин
  • 12:30 Д/ф «Філософія Лу»
  • 13:40 З перших вуст
  • 14:00 Телемагазин

Персони

"Не бійся бути тим, хто ти є насправді"
Юлія Токарук