Пятниця, 29 Березня
Головна На часі У Словаччині ініціювали дострокові вибори через вбивство журналіста

У Словаччині ініціювали дострокові вибори через вбивство журналіста

799

У разі відмови уряду, партія-ініціатор виборів вийде з коаліції.


Словацька партія Most-Híd, що входить до коаліції, ініціює дострокові парламентські вибори через вбивство журналіста Яна Куцяка, пише "Українська правда".

 Напередодні, на з’їзді партії, вирішили обговорити можливість дострокових виборів з іншою коаліційною партією SNS.

 "Республіканська рада партії доручає партійному керівництву обговорити можливості дострокових парламентських виборів" - заявив лідер партії Most-Híd Бела Бугар.

 У разі якщо уряд не погодиться на дострокові вибори, партія збирається вийти з коаліції. Це, найімовірніше, спричинить дострокове припинення повноважень парламенту.

 "Ми проголосували одноголосно, якщо домовленість щодо дострокових виборів буде досягнута, наші міністри лишаються на постах" - сказав Бугар.

 Він вважає, що дострокові вибори мають відбутися якнайскоріше.У той час як прем’єр Словаччини Роберт Фіцо виступає проти ідеї дострокових виборів.

 Нагадаємо, напередодні повідомлялося про те, що міністр внутршніх справ Словаччини вирішив піти у відставку через гучну справу про вбивство журналіста. Роберт Каліняк пояснив своє рішення тим, що такий крок важливий для збереження стабільності.

 Журналіст Ян Кучак був застрелений разом зі своєю нареченою, за даними правоохоронців, у період з 22 по 25 лютого. Тіло 27-річного репортера та його подруги-однолітка знайшли у їхньому будинку в населеному пункті Велька Мача неподалік міста Трнава. Причиною смерті стали вогнепальні поранення: журналісту куля потрапила в груди, його дівчині - в голову.

 Найбільш вірогідним мотивом убивства правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста, який розслідував діяльність італійської мафії на сході Словаччини та її можливі зв’язки з близьким оточенням прем’єр-міністра Роберта Фіцо. Італійська сторона заявила, що до вбивства може бути причетне велике організоване злочинне угруповання «Ндрангета», що базується на півдні Італії. Журналіста поховали 3 березня, його наречену - днем раніше.

 Поліція 3 березня повідомила, що відпустила всіх сімох затриманих італійців у зв’язку з розслідуванням вбивства, серед яких були люди з прізвищами та ініціалами осіб, деякі з котрих є схожими з іменами італійських бізнесменів – фігурантів останнього розслідування Кучака.

 Згодом у 25 містах Словаччини провели мітинги з вимогою розслідування убивства журналіста Яна Куцяка, на вулиці вийшли тисячі людей.

Тиждень

Наживо

Ефір

  • 15:30 Наші люди звідусюди
  • 16:00 Час-Time
  • 16:30 Телемагазин
  • 16:45 Вісті
  • 17:10 Найдорожчий скарб

Персони

"На телебаченні можливе все..."
Віталій Яков'як