Пятниця, 29 Березня
Головна На часі У Gmail можна буде встановити «Конфіденційний режим» і самознищення листів

У Gmail можна буде встановити «Конфіденційний режим» і самознищення листів

981

Сервіс електронної пошти компанії Google Gmail додає нову можливість для користувачів – обрати «Конфіденційний режим» й зробити листування недоступним після встановленого проміжку часу.

Як повідомляє ВВС, нова функція обумовлена зокрема запровадженням жорстких правил захисту даних у країнах-членах ЄС.

Новий «Конфіденційний режим» обмежуватиме пересилання, копіювання, завантаження чи друкування кореспонденції, яку відправили через Gmail і в якої закінчився термін активності.

Технічний консультант Кріс Грін (Chris Green) уважає, що це допоможе Google втримати більше корпоративних клієнтів.

«Це не є щось унікальне. Інші платформи, такі як Microsoft Exchange, дозволяють використовувати плагіни, щоб зробити щось подібне. Але жоден із поштових сервісів, які базуються на "хмарних сховищах", досі не запропонував цієї функції захисту даних», –каже він.

Оскільки відправник листа не може віддалено стирати електронні листи з комп'ютера отримувача після їх завантаження, функція самознищення відправить посилання на сторінку, де можна побачити конфіденційний контент.

У якості додаткового заходу безпеки одержувачам, можливо, доведеться вводити пароль, щоб відкрити посилання.

Функції заборони копіювання не захистять у випадку, якщо хтось зробить скріншот чи фото дисплея комп'ютера. Проте вони дозволять мінімізувати ризик випадкового передавання конфіденційних даних іншій стороні, що може порушувати правила захисту даних.

Нововведення є частиною більш глобального оновлення Gmail. Компанія Google вже почала тестування нових функції: наразі вони доступні окремим користувачам у меню налаштувань.

Нововведення запроваджують за місяць до дати введення в дію «Положення про захист даних» (General Data Protection Regulation, GDPR) – 25 травня. Воно ставить за мету перш за все повернути користувачам ЄС контроль над їх особистими даними, а також спростити регуляцію роботи великих компаній у цій галузі та уніфікувати її.

Згідно з правилами, організації мають повідомляти місцевих інспекторів з догляду за даними про порушення впродовж 72 годин з моменту його виявлення. Також збільшується суму штрафу за невиконання цієї вимоги.

Нагадаємо, у березні сервіс Gmail збільшив ліміт у розмірі вкладень до 50 МБ для вхідних повідомлень.

Media Sapiens

Наживо

Ефір

  • 01:10 Марафон «Єдині новини»
  • 06:45 Вісті
  • 07:15 Global 3000
  • 07:45 Телемагазин
  • 08:00 Молитва за Україну

Персони

“Я цього хочу. Значить, це буде”.
Тетяна Куліковська