Пятниця, 29 Березня
Головна Медіапростір Twitter заборонив рекламу RT (Russia Today) та Sputnik. Росія обіцяє відповісти на такий крок

Twitter заборонив рекламу RT (Russia Today) та Sputnik. Росія обіцяє відповісти на такий крок

772

Сервіс мікроблогів Twitter заборонив акаунтам Russia Today та Sputnik розміщувати будь-які рекламні пости, – йдеться у заяві, опублікованій 26 жовтня. Росія пообіцяла відповісти на такий крок та назвала його агресивним.


У заяві пояснюється, що компанія пішла на такий крок, виходячи із висновків американських розвідувальних служб про те, що обидві новинні агенції прагнули вплинути на президентські вибори в США 2016-ого року з допомогою соцмереж.

 

 

Окрім цього, керівництво компанії заявило про намір використати кошти, виручені від реклами RT та Sputnik з часу, коли вони почали користуватися послугами реклами у соцмережі у 2011 році – 1.9 мільйонів дол. – на зовнішні дослідження можливостей використання Твітеру для громадянської активності та під час виборів, включно з дослідженням зловживань, автоматизованих систем (ботів) тощо.

До суми 1,9 млн дол. входить сума у 274 тис. дол., що їх використали у виборчому 2016-ому році три акаунти RT (Russia Today).

Віталій Мороз, керівник програм нових медіа Інтерньюз-Україна, зазначив у Фейсбуці, що ці новини свідчать про три речі:

  • Росія в очах Заходу остаточно перетворилася на “технологічного ворога”, який використовує темну силу Інтернету у своїх цілях;
  • Технологічні компанії вперше задумалися над питанням власної відповідальності за національну безпеку, хоча місія бізнесу – переважно діяти за механізмами ринку, який слабо реагує на питання “національний” чи “безпека”
  •  Уряди визнали силу технологій в формуванні порядку дня в політичних процесах і будуть вибудовувати стратегію поведінки щодо таких акторів як технологічні компанії”.


В російському Міністерства закордонних справ заявили, що вважають, що таке рішення компанія ухвалила під впливом американських спецслужб і пообіцяли відповісти на нього. У відомстві назвали рішення заборонити рекламу каналів RT та Sputnik агресивним.

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова зазначила, що заборона реклами каналів RT та Sputnik є “грубим порушенням як міжнародних, так і внутрішніх законодавчих актів, що гарантують свободу слова”.

Нагадаємо, російські журналісти Олег Кашин і Олександр Плющев подали позови до Федеральної служби безпеки Росії, протестуючи проти вимоги надати ключі шифрування до листування в месенджері Telegram. Раніше, 16 жовтня суд у Москві оштрафував Telegram на 800 тисяч рублів (це близько 370 тисяч гривень) за відмову від передачі ФСБ інформації, яка дозволяє декодувати листування користувачів.

Інтернет Свобода

Наживо

Ефір

  • 10:00 Дитячий калейдоскоп
  • 10:20 Веселий нотний стан
  • 10:30 Shift: життя у цифрі
  • 10:45 Вулиця
  • 11:00 Телемагазин

Персони

"Вчитись ніколи не пізно"
Роман Шкромида