Пятниця, 19 Квітня
Головна Медіапростір Twitter може додати функцію для протидії фейковим новинам - The Washington Post

Twitter може додати функцію для протидії фейковим новинам - The Washington Post

679

Twitter розглядає можливість додання функції, яка дозволить користувачам позначати твіти, що містять хибну, шкідливу або оманливу інформацію.


Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на два близькі до проектів компанії джерела.

За їхніми словами, функція матиме вигляд «крихітної кнопки» у випадаючому меню, за допомогою якої користувачі зможуть позначати неприйнятний контент.

Видання зазначає, що введення опції ще не затверджене керівництвом компанії, тому не можна напевне говорити про її реалізацію.

Прес-секретар Twitter Емілі Хорн заявила про те, що компанія поки не планує запускати подібну функцію. Вона також відмовилася давати будь-які коментарі щодо тестування нововведення.

Twitter наразі стикається з багатьма проблемами. У мережі існують фальшиві облікові записи, що поширюють автоматичні повідомлення та несправжні історії. Також цей сервіс як інструмент вербування використовуються екстремісти, а «тролі» погрожують жінкам та меншинам.

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав про те, що Twitter заблокувала понад 376 тисяч акаунтів через пропаганду тероризму. Нещодавно також стало відомо, що від 9% до 15% активних користувачів Twitter є ботами. До такого висновку дійшли дослідники Університету Південної Каліфорнії.

У березні Facebook почав запроваджувати інструмент перевірки фактів сторонніми організаціями в боротьбі проти фейкових новин. Біля новин на Facebook, які містять неперевірену або неправдиву інформацію, тепер з’являтиметься позначка «спірний контент» з посиланням на організації, які здійснювали верифікацію новини.

Media Sapiens

Наживо

Ефір

  • 14:15 Вісті
  • 14:30 Корисно знати
  • 15:05 Телемагазин
  • 15:20 Вулиця
  • 15:30 Невичерпне джерело

Персони

"Незважаючи ні на що, цінуйте те, що маєте і ніколи не відступайте назад"
Лілія Боднарчук