Вівторок, 23 Квітня
Головна Медіапростір Текст дня: Чому бізнесу і ЗМІ важко знайти людей, які вміють добре писати

Текст дня: Чому бізнесу і ЗМІ важко знайти людей, які вміють добре писати

682

Співзасновник контентного бюро inka й екс-головний редактор bit.ua Влад Недогібченко спробував відповісти на одне з найголовніших запитань української журналістики: чому журналістів так багато і всі вони говорять про важливість контенту, а добре писати вміють одиниці.


"Видавці онлайн-медіа скаржаться, що не можуть знайти нормальних журналістів. Журналісти лають редакторів, а ще піарників, які традиційно вбивають все хороше. Великі видавничі доми профукали стандарти професії, а маленькі нішеві журнали їх так і не знайшли, віддавши перевагу шляху милого міжсобойчика для себе та друзів", – пише Влад Недогібченко.

На його думку, відповідь на запитання про брак хороших авторів і, відповідно, текстів простий: в індустрії немає грошей і це відштовхує хороших авторів, які не готові працювати за 7-8 тис. грн або 500 грн за текст.

Ще один висновок полягає в тому, що в галузь ідуть люди, які не вважають написання текстів професією, їм швидше важлива тусовка. "Створення контенту – спокусливо доступна галузь, схожа на переповнений тролейбус. Тут інтуїтивно не хочеться платити багато", – вважає Недогібченко. Крім того, кожен, хто взяв до рук блокнот і ручку або ноутбук, вважає, що вміє і може писати.

Автор переконаний, що "найчеснішими в цій війні виглядають молоді нішеві медіа, які хоч і не хапають зірок із неба, однак і намагаються не йти на компроміси в питаннях якості контенту". Щоправда, таких видань і авторів знову-таки небагато. В Україні, на його думку, можна поки не мріяти про платні підписки, а намагатися заробляти на рекламі, вигадуючи якісні і нетрадиційні способи інтеграції бренду в журналістський контент.

Телекритика

Наживо

Ефір

  • 12:15 Телемагазин
  • 12:30 Д/ф «Малевич»
  • 14:00 Телемагазин
  • 14:15 Вісті
  • 14:30 Як не стати овочем

Персони

"Стався до інших так, як хочеш, щоб ставились до тебе"
Олександра Хандога