Вівторок, 19 Березня
Головна На часі Skype зник з онлайн-магазинів додатків у Китаї

Skype зник з онлайн-магазинів додатків у Китаї

700

Застосунок Skype зник з декількох онлайн-магазинів додатків в Китаї, в тому числі й з App Store компанії Apple.


Як пише The New York Times, Skype став недоступним для завантаження ще в минулому місяці, але журналісти звернули увагу на це лише тепер. За даними газети, Skype потрапив під дію китайського законодавства про сервіси з технологією цифрового аудіозв'язку VoIP. Як довго додаток буде залишатися заблокованим в магазинах, неясно. Представник Microsoft заявив, що компанія працює над тим, щоб якомога швидше повернути Skype в магазин додатків. Нагадаємо, що в Китаї не працює Google Play, а додатки для Android поширюються через інші онлайн-магазини.

Незважаючи на видалення з магазинів додатків, Skype продовжує працювати в Китаї. За оцінками The New York Times, блокування сервісу в китайських магазинах додатків - це нова спроба запровадити ще більше контролю над інтернет-простором країни.

Раніше Китай тимчасово заблокував месенджер WhatsApp, який належить компанії Facebook. Також нещодавно в Китаї чоловіка посадили до в’язниці за продаж VPN-програм. Арешт підприємця відбувся на хвилі боротьби влади за контроль над мережею. У січні цього року китайський уряд розпочав кампанію проти використання VPN. Під тиском уряду компанія Apple видалила 60 програм з китайського магазину додатків, які дозволяли користувачам переглядати веб-сторінки за допомогою VPN. За це рішення компанія зазнала різкої критики. Водночас багатонаціональним компаніям, які працюють в межах Китаю, як і раніше дозволяється використовувати VPN для доступу до корпоративних ресурсів та сервісів.

Media Sapiens

 

Наживо

Ефір

  • 00:40 Марафон «Єдині новини»
  • 06:45 Вісті
  • 07:15 На холодну голову
  • 07:35 Shift: життя у цифрі
  • 07:45 Телемагазин

Персони

"Питання "А що подумають люди?", має стояти на останньому місці. Адже, насправді, всім все одно. Життя ж то твоє. І гріх - не жити і йому не радіти!"
Наталя Храбатин