Четвер, 28 Березня
Головна На часі СБУ заявила про кібератаку з Росії на держоргани України

СБУ заявила про кібератаку з Росії на держоргани України

848

Інформаційно-телекомунікаційні системи українських державних органів знову атакували хакери з Росії, заявили в Службі безпеки України.
Фахівці спецслужби зафіксували нову цілеспрямовану атаку, повідомила прес-служба відомства.

СБУ заявила, що отримала чергові докази «ведення агресивних дій російських спецслужб проти України в кіберпросторі з використанням підконтрольного хакерського угруповання відповідального за проведення протягом 2015-2017 років кібератак на об’єкти критичної інфраструктури України відомих як BlackEnergy та NotPetya».

У відомстві повідомили, що хакери використовували нові зразки шкідливого програмного забезпечення, яке уможливлює «віддалене адміністрування процесів операційної системи і копіювання файлів, стеження за діями користувачів, перехоплення паролів».

Фахівці СБУ у співпраці з відомою антивірусною компанією встановили, що ці комп'ютерні віруси є оновленими версіями бекдору Industoyer. Крім того було зафіксовано використання окремих інструментів, що належать цьому хакерському угрупованню, і застосовувалися під час розслідування попередніх кібератак.

Повідомляється також, що ситуаційний центр забезпечення кібербезпеки СБУ встановив об'єкти кібератаки, надав допомогу в локалізації її наслідків та мінімізації кіберзагроз ІТ-інфраструктурам органів державної влади.  

Нагадаємо, цього місяця уряд Великої Британії звинуватив військову розвідку Росії в причетності до чотирьох великих кібератак.

А департамент юстиції США висунув звинувачення семи російським офіцерам ГРУ в здійсненні низки кібератак.

Media Sapiens 

 

Наживо

Ефір

  • 20:45 Вісті
  • 21:15 Вулиця
  • 21:25 Корисно знати
  • 22:15 Вісті
  • 22:45 «Голос Америки»: вечірній брифінг

Персони

"Найскладніше в житті — зрозуміти, який міст слід перейти, а який — спалити"
Денис Лужний