Пятниця, 29 Березня
Головна Медіапростір Сайт Олімпійських ігор атакували хакери

Сайт Олімпійських ігор атакували хакери

828

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) підтвердив кібератаку на на теле- та інтернет-ресурси Олімпійських ігор під час церемонії відкриття, яке відбулося у п'ятницю, 9 лютого, в південнокорейському Пхьончхані.


Як повідомляє DW, організатори Олімпіади проте відмовилися розкривати, хто несе за неї відповідальність.

«Підтримання безпечних операцій є нашою ціллю», — зазначив речник МОК Марк Адамс, якого цитує Reuters. Він також запевнив, що системи МОК перебувають у безпеці.

«Ми знаємо причину проблеми, але такі проблеми часто виникають під час Ігор. Ми вирішили з МОК, що ми не збираємося розкривати джерело [хакерської атаки]», —зазначив представник оргкомітету.

Раніше організатори спортивної події повідомляли, що розслідують обставини кібератаки на сайт Олімпійських ігор та систему Wi-Fі. Невідомий зламав сервери менше ніж за годину до початку церемонії відкриття. Унаслідок цього не працювало телебачення у головному прес-центрі. Співробітники МОК закрили сервери, щоб запобігти подальшому пошкодженню, тому сайт Олімпійських ігор-2018 деякий не працював.

Глядачі, які купили квитки на події, через це не змогли надрукувати свої бронювання. Відновлення систем, за словами організаторів, тривало майже 15 годин, однак атака не вплинула на хід церемонії відкриття чи змагання.

Нагадаємо, світлове шоу Зимових Олімпійських ігор 2018 встановило світовий рекорд за кількістю дронів, піднятих у повітря одночасно: їх було 1218.

Media Sapiens

 

Наживо

Ефір

  • 17:10 Найдорожчий скарб
  • 17:30 У гарній формі
  • 18:00 Правда не посередині
  • 18:10 Про головне в деталях
  • 18:45 Вісті

Персони

"На телебаченні можливе все..."
Віталій Яков'як