Вівторок, 19 Березня
Головна На часі Раді пропонують дозволити Мінінформполітики замовляти у ТРК передачі з контрпропагандою

Раді пропонують дозволити Мінінформполітики замовляти у ТРК передачі з контрпропагандою

689

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 7299, яким вносяться зміни до закону «Про телебачення і радіомовлення» щодо інформаційної безпеки та протидії пропаганді держави-агресора.

Його авторами виступили голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, її перший заступник Ольга Червакова та Секретар комітету Олена Кондратюк.

Проект закону передбачає отримання Мінінформполітики права замовляти у телерадіокомпаній (ТРК) виробництво передач, які за своїм змістом спрямовані на запобігання і нейтралізацію реальних і потенційних загроз нацбезпеці України (в тому числі протидія пропаганді держави-агресора і/або держави-окупанта) і поширюватимуться на тимчасово окупованих територіях й інтернеті.

 

Такі передачі можуть бути виконані будь-якою мовою, а будуть зараховуватися до частки передач і/ або фільмів, виконаних державною мовою. "При цьому до обов'язкового тижневого обсягу мовлення державною мовою телерадіоорганізаціям зараховується не більше чотирьох годин трансляції передач, виконаних на інших мовах", – уточнюється в проекті.

Крім того, законопроектом передбачається, що Національна суспільна телерадіокомпанія (НСТУ) має право не транслювати заходи, в тому числі спортивні та розважальні, проведення яких відбувається на території держави-агресора і/або держави-окупанта, якщо така трансляція може містити елементи пропаганди і загрозу інформаційній безпеці.

"Метою законопроекту є захист інформаційного суверенітету держави Україна і протидія пропагандистській машині держави-агресора", – йдеться в пояснювальній записці.

Телекритика

 

 

 
 

Наживо

Ефір

  • 12:15 Телемагазин
  • 12:30 Д/ф «Розвідка боєм»
  • 13:10 Про головне в деталях
  • 14:00 Телемагазин
  • 14:15 Вісті

Персони

"Гроші зранку, реклама ввечері"
Іван Нікітін