Пятниця, 29 Березня
Головна На часі «Путівник по реформах»: у Києві журналістам презентували посібник про реформи в Україні з часів Революції Гідності

«Путівник по реформах»: у Києві журналістам презентували посібник про реформи в Україні з часів Революції Гідності

669

Автори посібника відстежили історію та прогрес впровадження сімнадцяти ключових реформ в Україні.
 


У посібнику зібрано інформацію про такі ключові реформи як оновлення влади, антикорупційна, конституційна та судова реформи, реформа системи національної безпеки та оборони, правоохоронної системи, державного управління, виборчого законодавства, місцевого самоврядування та децентралізація, управління державною власністю і приватизація, дерегуляція та розвиток підприємництва, реформа державних закупівель, фінансовий сектор, податкова реформа, охорона здоров’я, освіта, сільське господарство, програма енергонезалежності та реформа енергетики.

«Більше року ми працювали над проектом «Гід по реформах», завдяки якому багато іноземних експертів  іноземні експерти дізналися, що в Україні щось реформують, – каже координаторка та редакторка видання Анна Кислицька, – Щодня ми відстежували новини по сімнадцяти ключових реформах, публікували їх на сайті та в соцмережах».

Над кожним розділом працювали експерти, серед яких Олександр Лємєнов – фахівець із антикорупційної політики, Зоя Звиняцьківська, яка досліджувала освітню галузь, Оксана Кузяків – експертка з дерегуляції розвитку підприємництва. Вони допомагали узагальнити інформацію про кожну реформу, описану у посібнику та зробили короткий історичний екскурс із формування реформ, починаючи від 1991 року. Вони зазначають, що нікого не хвалили, а намагалися критично аналізувати.

Посібник створила ГО «Інтернюз-Україна» за підтримки Посольства Фінляндії в Україні. Найближчим часом він стане доступним онлайн.

Детектор медіа

Наживо

Ефір

  • 01:10 Марафон «Єдині новини»
  • 06:45 Вісті
  • 07:15 Global 3000
  • 07:45 Телемагазин
  • 08:00 Молитва за Україну

Персони

"Життя прекрасне!"
Ольга Лаврись