Вівторок, 19 Березня
Головна На часі Півтори сотні журналістів - за ґратами у країнах ОБСЄ

Півтори сотні журналістів - за ґратами у країнах ОБСЄ

799

Понад 150 журналістів перебувають у в'язницях на території країн ОБСЄ, і їх слід негайно звільнити.
На цьому під час щорічної наради ОБСЄ з огляду виконання зобов’язань держав - учасниць у людському вимірі заявив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір. Такі думки він висловив під час робочої сесії щодо свободи ЗМІ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“З убивством журналістів треба боротися так само, як і з тероризмом. Понад 150 журналістів перебувають у в'язницях на території країн ОБСЄ, в основному у Туреччині та Азербайджані, а також у кранах Середньої Азії та Росії”, - заявив Дезір.

Представник ОБСЄ також звернув увагу на те, що у російській в’язниці перебуває Олег Сенцов, який хоч і не є журналістом, але його справа є резонансною і потребує уваги.

Дезір підкреслив, що жоден журналіст не повинен перебувати у в'язниці, а журналісту не можна "затуляти рота". Він також наголосив, що на території країн ОБСЄ є приклади маніпуляції інформацією і дезінформації, які часто спонсоруються державою.


Як інформувалося, участь у нараді беруть близько 1,5 тис. представників урядів і громадянського суспільства країн ОБСЄ і країн-партнерів.

Метою конференції є перегляд зобов'язань, які взяли на себе уряди країн-членів у сфері дотримання фундаментальних прав і свобод людини, демократії, толерантності і протидії дискримінації. Крім того, буде порушено питання свободи ЗМІ, прав мігрантів, подолання расизму та ксенофобії.

Укрінформ

Наживо

Ефір

  • 09:01 Кабінет експертів
  • 09:45 Телемагазин
  • 10:00 Наші люди звідусюди
  • 10:30 Господар
  • 10:45 Вулиця

Персони

"Те, що нас не вбиває, ще пошкодує, що воно нас не вбило, поки була така можливість"
Юлія Юзьків