Пятниця, 19 Квітня
Головна На часі Парламентські слухання щодо безпеки діяльності журналістів відбудуться 6 листопада – постанова

Парламентські слухання щодо безпеки діяльності журналістів відбудуться 6 листопада – постанова

830

Верховна Рада України ухвалила постанову про проведення парламентських слухань на тему «Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення». За рішення провести такі слухання 6 листопада проголосували 335 із 399 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Постановою, зокрема, передбачається, що уряд до 28 жовтня має підготувати і подати до парламенту аналітичні матеріали і пропозиції щодо слухань, а також визначити доповідача.

Пропонується запросити для участі в слуханнях представників громадських організацій, профільних міжнародних організацій, науковців, експертів, а також журналістів.

У пояснювальній записці до проекту постанови йдеться, що за минулий рік правоохоронці розпочали досудове розслідування 258 кримінальних проваджень за злочинами, пов’язаними з перешкоджанням професійній журналістській діяльності, але до суду було передано лише 26 справ.

За минулий місяць проект «Барометр свободи слова» Інституту масової інформації зафіксував 29 випадків порушень прав журналістів.

 

Радіо Свобода

Наживо

Ефір

  • 19:10 Між нами
  • 20:00 Музика на «Галичині»
  • 20:10 Українські голоси
  • 20:30 У центрі уваги
  • 20:45 Вісті

Персони

"Найскладніше в житті — зрозуміти, який міст слід перейти, а який — спалити"
Денис Лужний