Пятниця, 29 Березня
Головна На часі НСЖУ закликає владу не зривати реформу комунальних ЗМІ

НСЖУ закликає владу не зривати реформу комунальних ЗМІ

815

Національна спілка журналістів України занепокоєна зволіканням із затвердженням постанови Кабінету Міністрів зі списком редакцій, які беруть участь у пілотному етапі реформування. Спілка ще раз закликає владу не зволікати з впровадженням важливої медіареформи, повідомляється на сайті НСЖУ.

Як наголошують у спілці, протягом останнього місяця вже тричі переносилося затвердження постанови на засіданні уряду і цього тижня вкотре не відбулося затвердження.

Ще у жовтні від НСЖУ та Української асоціації медіабізнесу було направлено листа на ім’я прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, в якому зверталася увага на те, що подальше затягування із затвердженням переліку газет – учасників першого етапу реформування не просто гальмує, а ставить під загрозу увесь пілотний проект із реформування державних та комунальних ЗМІ.

“Подекуди відсутність цієї постанови Кабміну розв’язує руки керівникам органів місцевого самоврядування, і вони намагалися вплинути на рішення редакцій на користь другого етапу, тобто шукають способи забезпечити важелі тиску на редакції”, – йдеться в листі медіа-організацій.

Керівники медіа-організацій наголошують, що ті 244 хоробрі видання, які повірили в те, що держава нарешті готова їх відпустити у самостійне плавання, тепер не тільки зневірилися, але й не знають, що робити. Адже бюджетне планування на 2017 рік завершується, а вони не можуть стати приватними. Отже, залишаться комунальними, але без бюджетної підтримки. Утім, реакції та відповіді на звернення немає.

Наживо

Ефір

  • 13:00 Д/с «Сім світів - одна планета»
  • 14:00 Телемагазин
  • 14:15 Вісті
  • 14:30 Корисно знати
  • 15:05 Телемагазин

Персони

"Життя вимірюється не кількістю зроблених вдихів і видихів, а кількістю тих моментів, коли від щастя захоплює дух".
Наталя Фармус