Вівторок, 19 Березня
Головна На часі Нацрада допомагатиме уряду боротися з фейками та російською пропагандою

Нацрада допомагатиме уряду боротися з фейками та російською пропагандою

687

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення буде допомагати Міністерству культури, молоді та спорту виконати завдання прем’єр-міністра в частині регулювання медіа, зменшення кількості фейків та впливу російської пропаганди.


Про це в ефірі Українського Радіо розповів член Нацради Сергій Костинський.

Згідно з оприлюдненим 29 вересня планом дій, Уряд поставив перед міністерством культури мету: знизити вдвічі обсяг маніпулятивного контенту і споживання контенту держави агресора.

«Ми створимо належні умови для ринку медіа-послуг, розширимо можливості для інформування населення на тимчасово окупованих територіях, а також стимулюватимемо створення якісного інформаційного простору через ідентифікацію маніпулятивного контенту, використовуючи інструменти співрегулювання і саморегулювання, та реалізацію програми підтримки створення медіа-продуктів, що протидіятимуть інформаційній агресії», — зазначається в оприлюдненому плані дій.

На думку члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергія Костинського, завдання щодо регулювання медіа більше стосуються компетенції Нацради. 

«Це реалістично, і я впевнений, що це буде виконано міністерством в частині створення нових фільмів, кінопродукції. Але що стосується регулювання медіа на предмет протидії російській пропаганді, зменшення фейків і так далі, то звичайно що це є робота Національної ради. Завдання було поставлене міністерству, тому що нам прем'єр-міністр не може поставити такого завдання. Нацрада є незалежним конституційним органом, жоден орган державної влади не може поставити перед нами якісь завдання, тому що ми самі собі ставимо завдання, виконуємо їх і звітуємо потім перед парламентом і президентом. Тому я можу тільки сказати, що ми будемо допомагати міністерству вирішувати і реалізовувати ті завдання, які перед ними поставив прем'єр-міністр», — заявив Сергій Костинський.

Як повідомляв «Детектор медіа», 29 вересня Кабінет Міністрів України затвердив програму діяльності уряду з конкретними цілями та показниками ефективності (KPI) для кожного міністерства. 

Media Sapiens

Наживо

Ефір

  • 06:45 Вісті
  • 07:15 На холодну голову
  • 07:35 Shift: життя у цифрі
  • 07:45 Телемагазин
  • 08:00 Молитва за Україну

Персони

"Життя коротке - порушуй правила. Прощай швидко. Цілуй помалу. Кохай щиро. Смійся нестримно . І ніколи не шкодуй про те, що змусило тебе посміхнутись"
Володимир Гелемей