Пятниця, 19 Квітня
Головна Медіапростір Молодь стала менше довіряти новинам через поширеність фейків — дослідження

Молодь стала менше довіряти новинам через поширеність фейків — дослідження

781

Knight Foundation спільно з Асоціацією коледжів та дослідницьких бібліотек провели опитування серед американських студентів щодо їх медіаспоживання.


Для дослідження були опитані 6000 студентів, цитує результати Poynter. Близько половини з них (45%) визнали, що вони не завжди можуть відрізнити у соцмережах фейкові та правдиві новини. Ще 36% вказали, що через поширення фейків вони стали менше довіряти новинам та ЗМІ в цілому.

При цьому 82% респондентів вважають, що новини важливі для демократії. А 68% вказали на те, що щоденний потік новин надто великий.

 

Раніше Knight Foundation та Інститут Ґеллапа провели опитування серед американців щодо того, як вони читають новини. Виявилося, що люди схильні менше довіряти новинам, в яких вказане джерело. При цьому вони демонстрували упереджене ставлення до медіа, які ретранслюють відмінні від їхніх позиції та погляди.

Також дослідження Міністерства культури Франції показало, що люди, які пройшли тренінги з медіаграмотності, частіше перевіряють інформацію в мережі. 

Media Sapiens

Наживо

Ефір

  • 16:00 Час-Time
  • 16:30 Телемагазин
  • 16:45 Вісті
  • 17:10 Найдорожчий скарб
  • 17:30 У гарній формі

Персони

"Питання "А що подумають люди?", має стояти на останньому місці. Адже, насправді, всім все одно. Життя ж то твоє. І гріх - не жити і йому не радіти!"
Наталя Храбатин