Пятниця, 29 Березня
Головна На часі Міжнародні спостерігачі: Дезінформація та фейки у ЗМІ – мінуси першого туру виборів

Міжнародні спостерігачі: Дезінформація та фейки у ЗМІ – мінуси першого туру виборів

564

Одним із негативних моментів першого туру президентської виборчої кампанії була присутність у ЗМІ дезінформації і фейків, частина яких походила не тільки із зовнішніх, а й внутрішніх джерел.
 

Про це заявив голова делегації Європейського парламенту Даріуш Розаті під час спільної прес-конференції представників місії міжнародних спостерігачів за виборами в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Одним із негативних моментів виборчої кампанії була присутність у ЗМІ негативної і фейкової інформації... Певна дезінформація, яка стосувалася дуже різних питань, походила не тільки із зовнішніх, а й із внутрішніх джерел. У нас є дані про використання фейкових новин у медіа, причому це стосується і телебачення, і радіо", - сказав Розатті.

Він наголосив, що для міжнародних спостерігачів питання точності подання інформації у медіа є дуже важливим.

Розатті також звернув увагу на те, що багато інформації у ЗМІ стосувалося особистих проблем того чи іншого кандидата у президенти.

У цьому контексті він зауважив, що хоча міжнародні спостерігачі побачили під час першого туру виборів справжню конкуренцію, однак вибір кандидатів залежить не тільки від політичних переконань, а від багатьох чинників, зокрема, від поширюваної дезінформації про них.

Голова місії БДІПЛ зі спостереження за виборами посол Пітер Тейлер у свою чергу повідомив, що міжнародні спостерігачі продовжуватимуть моніторинг ЗМІ перед другим туром президентських виборів.

"Не можна спекулювати тими чи іншими моментами", - акцентував він.


Як повідомляв Укрінформ, 31 березня в Україні відбувся перший тур виборів Президента. За даними ЦВК, явка становила 63,48%.

За даними національного екзит-полу, найбільше голосів виборців отримує шоумен Володимир Зеленський - 30,6%, на другому місці чинний Президент Петро Порошенко з 17,8%, третє місце - лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко з 14,2% голосів.

За результатами опрацювання 85,07% електронних протоколів, до другого туру виходять шоумен Володимир Зеленський і чинний глава держави Петро Порошенко.

Укрінформ

Наживо

Ефір

  • 15:30 Наші люди звідусюди
  • 16:00 Час-Time
  • 16:30 Телемагазин
  • 16:45 Вісті
  • 17:10 Найдорожчий скарб

Персони

“Я цього хочу. Значить, це буде”.
Тетяна Куліковська