Пятниця, 19 Квітня
Головна Медіапростір Місцева преса: аналітика становить лише 4 – 8%

Місцева преса: аналітика становить лише 4 – 8%

780


Інформаційні матеріали займають лише чверть усього обсягу місцевих видань, а аналітика становить лише 4-8%. Про це заявила Світлана Єременко, виконавчий директор Інституту демократії Пилипа Орлика під час презентації посібника «Місцева преса: посібник для ЗМІ, або Як регіональним журналістам працювати за часів нових медіа та кризи демократії».

«На заваді розвитку сучасних регіональних медіа стає, перш за все, збіднілість жанрів. Серед матеріалів соціального значення знаходимо до 80% джинси. Інформаційні матеріали займають лише чверть усього обсягу, натомість аналітика становить лише 4-8%. Серед інших проблем варто виділити малу кількість професійних інтерв’ю, бідну мову журналістів та відверту антиукраїнську пропаганду, яку проводять деякі регіональні медіа», - наголосила Світлана Єременко.

Вона зауважила, що відсутність аналітики та інформації про реформи створюють враження, що в Україні немає позитивних зрушень.

Посібник написано на основі моніторингів регіональних медіа упродовж останніх трьох років, який здійснював Інститут демократії імені Пилипа Орлика за підтримки USAID та Інтерньюз.

Доступ до електронної версії посібника є вільним за посиланням ualocal.media та на сайті ІДПО idpo.org.ua. За наявності коштів автори випустять друковану версію.

Інститут демократії імені Пилипа Орлика — це недержавний аналітичний центр в Україні заснований в 1991 р. Основні напрямки діяльності університету охоплюють проблеми розвитку демократії, реформ, свободи слова та розвитку незалежної преси.

На фото - Світлана Єременко

Фото Укрінформ

Детектор Медіа

Наживо

Ефір

  • 17:30 У гарній формі
  • 18:00 Правда не посередині
  • 18:10 Про головне в деталях
  • 18:45 Вісті
  • 19:10 Між нами

Персони

"Можливо все! На неможливе треба більше часу"
Станіслав Ігнатюк