Вівторок, 19 Березня
Головна На часі Мінінформполітики пропонує замінити в вишах «журналістику» на «комунікативістику»

Мінінформполітики пропонує замінити в вишах «журналістику» на «комунікативістику»

621

Міністерство інформаційної політики ініціює запровадження галузі знань «коммунікатівістіка» для здійснення підготовки у вищих навчальних закладах. Як повідомляють «Українські Новини», про це йдеться в проекті постанови Кабінету міністрів.

Зміни мають бути внесені до переліку галузей знань та спеціальностей. Так, замість галузі знань «журналістика» буде запроваджена галузь «комунікативістика», яка, вже своєю чергою, передбачає дві спеціальності – «журналістика» та «медіакомунікації».

Як наголошується в пояснювальній записці до проекту постанови, «комунікативістика» – наука, яка досліджує гуманітарні аспекти комунікації, розвитку інформаційних систем і засобів, а також характер, форми, результати їх впливу на соціум, займається процесами людського спілкування, охоплює широке коло питань, від розмови віч-на-віч до ЗМІ.

Предметом дослідження коммунікативістики є проблеми журналістики, кінокритики, театру, бізнес-комунікацій (наприклад, політичні стратегії компанії, публічні виступи, вплив ЗМІ на виборах), а також радіо, телебачення, виробництва фільмів, комп'ютерної комунікації і нових медіа.

Мінінформполітики вважає, що реалізація цього проекту сприятиме підготовці кваліфікованих кадрів у сфері комунікацій.

Телекритика

Наживо

Ефір

  • 13:10 Про головне в деталях
  • 14:00 Телемагазин
  • 14:15 Вісті
  • 14:30 Як не стати овочем
  • 14:35 Завтра вже сьогодні

Персони

"Найскладніше в житті — зрозуміти, який міст слід перейти, а який — спалити"
Денис Лужний