Субота, 20 Квітня
Головна На часі Користувачі все більше віддають перевагу перегляду відео на смартфонах перед традиційним ТБ: дослідження

Користувачі все більше віддають перевагу перегляду відео на смартфонах перед традиційним ТБ: дослідження

1058

За останні чотири роки середня тривалість перегляду відео на мобільних пристроях зросла більш як на 200 годин на рік, що збільшує загальний час перегляду ТБ і відео на 1,5 години на тиждень.

Про це свідчить щорічний звіт ConsumerLab TV & Media компанії Ericsson, присвячений масштабним світовим тенденціям у поведінці глядачів при перегляді ТБ і відео. Його презентація відбулася в рамках «Українського Телеком Фестивалю UAT».

Активне зростання перегляду відео на мобільних пристроях (+4 години на тиждень) відбувається на тлі зниження популярності традиційного телебачення (-2,5 години на тиждень).

Водночас на тлі активного розвитку мобільного споживання відео, роль традиційного лінійного ТБ все ще залишається суттєвою. Незважаючи на незначне зниження за останні 4 роки (-16%), зараз на цей формат припадає від 46% (молодше покоління) до 64% ​​(старше покоління) загального часу телеперегляду глядачами.

При цьому, згідно з дослідженням, рівень задоволеності користувачів при спробі знайти якісний контент низький.

Наприклад, в США 44% споживачів стверджують, що вони щодня стикаються з ситуацією, в якій вони не можуть знайти, що дивитися по традиційному ТБ.

Цікаво, що користувачі витрачають на вибір контенту-на-замовлення (VOD) на 45% більше часу, ніж на звичайному ТБ.

Але 63% споживачів дуже задоволені контентом на сервісах VOD. "Ці дані свідчать про те, що незважаючи на більш трудомісткий процес пошуку VOD-контенту, він меншою мірою розчаровує глядачів, оскільки вони отримують можливість знайти цікавий контент в будь-який час, в будь-якому місці", – кажуть експерти.

Глобально ж загальний час перегляду контенту за запитом (онлайн-серіали, фільми та інші ТБ-програми) з 2010 року збільшився на 50%. Особливо яскраво ця тенденція виражена для коротких користувацьких роликів (user-generated content), обсяг споживання яких за аналогічний період зріс на 86%.

Україна відповідає глобальним тенденціям. Більш того, темпи зростання перегляду відеоконтенту на YouTube в нашій країні перевищили загальносвітові: час перегляду щорічно збільшується на 70%, тоді як у світі цей показник дорівнює 50%.

"Наше дослідження показало зростаючий інтерес споживачів до безперешкодного доступу до високоякісної ТБ- і відеоконтенту – у будь-який час, на будь-яких пристроях. Для користувачів в цілому, і особливо для молодшого покоління, ключовим фактором є можливість перегляду контенту на смартфоні", – зазначає менеджер із розвитку ТБ і медіа бізнесу Ericsson в Україні і Євразії Олександр Ковальський.

"Телекритика"

Наживо

Ефір

  • 10:15 Час-Time
  • 10:45 Вулиця
  • 11:00 Телемагазин
  • 11:15 Світлиця Надії
  • 11:45 Корисно знати

Персони

"Життя коротке - порушуй правила. Прощай швидко. Цілуй помалу. Кохай щиро. Смійся нестримно . І ніколи не шкодуй про те, що змусило тебе посміхнутись"
Володимир Гелемей