Четвер, 25 Квітня
Головна На часі Іран запровадив санкції проти 152 колишніх і чинних працівників BBC

Іран запровадив санкції проти 152 колишніх і чинних працівників BBC

1037

Іран запровадив санкції проти 152 колишніх і чинних працівників Перської служби BBC, заморозивши їхні банківські рахунки на території країни і неліквідні активи, повідомляє Російська служба BBC з посиланням на копію судового рішення.

Як пояснила голова Всесвітньої служби британської телерадіокомпанії Франческа Ансворт, рішення іранської влади забороняє працівникам BBC купувати і продавати нерухомість, автомобілі тощо.

При цьому компанія не отримувала жодних попереджень про майбутнє рішення і дізналася про нього лише тоді, коли родич працівника Перської служби спробував від його імені продати нерухомість. Іранська сторона не надала жодних пояснень з приводу ухваленого рішення.


Ми з жалем відзначаємо, що це схоже на цілеспрямовану атаку на працівників, колишніх праціників і деяких позаштатних авторів Перської служби BBC", – сказала Ансворт.

На думку керівництва Перської служби, рішення іранського суду є черговою спробою "змусити неупереджених журналістів замовкнути". Глава служби Амір Азімі повідомив, що його колеги мають намір продовжувати повідомляти незалежні, неупереджені та перевірені новини носіям перської мови в усьому світі.

Нагадаємо, мовлення Перської служби BBC, яка здійснює теле- і радіомовлення, а також має новинний сайт, офіційно заборонене в Ірані. В останні роки її працівники зазнавали залякувань і погроз з боку іранської влади. Аудиторія Всесвітньої служби BBC у Ірані становить близько 13 млн осіб – це сьомий за величиною ринок для новинного підрозділу компанії.

Телекритика

Наживо

Ефір

  • 06:45 Вісті
  • 07:15 Наші люди звідусюди
  • 07:45 Телемагазин
  • 00:40 Марафон «Єдині новини»

Персони

"Життя вимірюється не кількістю зроблених вдихів і видихів, а кількістю тих моментів, коли від щастя захоплює дух".
Наталя Фармус