Четвер, 28 Березня
Головна На часі Google створив віртуальний тур музеями України просто неба

Google створив віртуальний тур музеями України просто неба

922

Українське відділення компанії Google разом з Міністерством культури створили сайт, що допомагає здійснити віртуальну породож українськими музеями.


Про це повідомляє Google Україна. Щоб почати віртуальну подорож, потрібно зайти на сайт «Музеї України просто неба» і обрати один із семи музеїв.  Портал має зручну навігацію та голосовий супровід трьома мовами - українською, російською і англійською. Завдяки 360-градусним панорамам можна не лише прогулятися територією музеїв та околицями, а й зазирнути всередину будинків, ознайомитися з експозиціями.  Подорожувати українськими музеями також можна за допомогою режиму Street View на Картах Google.

Окрім того, за допомогою опції «Прокласти маршрут» можна скласти оптимальний варіант маршруту від свого місця розташування до обраного музею.

Наразі користувачі мають можливість віртуально відвідати Національний музей народної архітектури та побуту України (Пирогів), Музей народної архітектури і побуту у Львові «Шевченківський гай» (Львів), Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини (Переяслав-Хмельницький), Закарпатський музей народної архітектури та побуту (Ужгород), Центр народознавства «Мамаєва Слобода» (Київ), Запорізька Січ - Національний заповідник «Хортиця» (Запоріжжя), Резиденція Богдана Хмельницького (Чигирин).

 

Резиденція Богдана Хмельницького

 

«Шевченківський гай»

 

Музей в Переяславі-Хмельницькому

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав про те, що Google створив віртуальну екскурсію локаціями «Гри Престолів».  А  минулого року компанія запустила 3D-тур Букінгемським палацом.

Media Sapiens

Наживо

Ефір

  • 23:10 Х/ф «Ідеальний шторм»

Персони

"Все, що не робиться - усе на краще!"
Олег Іридчин