Четвер, 28 Березня
Головна Медіапростір Google розповіла, як українці поводяться в інтернеті

Google розповіла, як українці поводяться в інтернеті

846

Компанія Google представила дослідження «Connected Consumer Study 2017», проведене Kantar TNS, щодо особливостей поведінки українських інтернет-користувачів.


Дослідження показало, що 66% українців регулярно користуються інтернетом для особистих цілей. Для порівняння, на глобальному рівні ця цифра становить 82%. Найактивнішими серед них виявилися користувачі віком 25-34 і 35-44 років (27% і 23% відповідно).

 

Також в українців збільшилася кількість пристроїв, підключених до мережі: якщо в минулому році на одну людину припадало 1,2 таких пристроїв, то тепер цей показник виріс жо 1,4. При цьому на одного українського користувача віком від 16 до 44 років припадає вже 2 і більше пристроїв з доступом до інтернету.  

41% респондентів користуються смартфонами (минулого року ця цифра становила 35%), 34% – ноутбуками, близько 7% – смарт ТБ. Крім того, українці користуються нетбуками, хромкастами, електронними книгами, смарт-годинниками і трекерами, які також надають доступ до інтернету.

 

Дослідники відзначають, що поведінка українців в інтернеті збігається з глобальними тенденціями. Так, українські онлайн-користувачі в першу чергу розважаються (82%), шукають в Інтернеті інформацію (74%) і виконують поставлені завдання онлайн (38%), а також розміщують онлайн-контент (22%), допомагають іншим, показуючи, як щось зробити онлайн (27%).

Найпопулярнішими онлайн-активностями є: використання пошукових систем (91%), соціальних мереж (83%) і перегляд відео онлайн (84%).

Під час дослідження Connected Consumer Study , проведеного KANTAR TNS, були опитані респонденти з більш ніж 63 країн світу. В Україні дослідження проводилося в період із 1 квітня до 30 червня 2017 року у форматі персонального інтерв'ю, вибірка – 1000 респондентів віком 16+. Більше даних можна дізнатися на сайті Google Consumer Barometer.

Нагадаємо, раніше компанія Google склала портрет українського користувача YouTube. Згідно з дослідженням, 83% українських інтернет-користувачів відвідують YouTube мінімум 1 раз на місяць, а 55% з них - щодня. Майже половина з них використовують для цього смартфони. Найчастіше українські користувачі YouTube дивляться відео вдома - 96%, 18% - в офісі, школі або іншому навчальному закладі, а 20% - в дорозі або іншому місці поза домом. Дослідження показало, що більше половини користувачів YouTube (59%) дивляться відео на сервісі ввечері або перед сном.

 

Media Sapiens
 

Наживо

Ефір

  • 20:45 Вісті
  • 21:15 Вулиця
  • 21:25 Корисно знати
  • 22:15 Вісті
  • 22:45 «Голос Америки»: вечірній брифінг

Персони

"Можливо все! На неможливе треба більше часу"
Станіслав Ігнатюк