Вівторок, 19 Березня
Головна На часі Фактично кожні чотири дні в Україні б’ють журналістів — НСЖУ

Фактично кожні чотири дні в Україні б’ють журналістів — НСЖУ

826

В Україні у липні зафіксовано вісім випадків фізичної агресії щодо журналістів.


Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Національної спілки журнілстів України.

“Напади сталися у Києві та області, на Дніпропетровщині, Чернігівщині, у курортних Одесі та Херсоні. Про побиття чоловіка працівниками СБУ заявляє також дружина турецького журналіста Юсуфа Інана, якого силоміць депортували з Миколаєва до Туреччини. Також зафіксовано 2 випадки пошкодження редакційного майна - у Дніпропетровській області підпалили редакцію газети «Событие», а у Сумській області згорів автомобіль журналіста-розслідувача”, - йдеться в повідомленні.

Загалом, як підкреслили в НСЖУ, відповідно до моніторингу «Індекс фізичної безпеки журналістів України», який вони проводять спільно з партнерськими організаціями, за 7 місяців 2018 року трапилось 53 інциденти із застосуванням сили до журналістів.


“Фактично кожні чотири дні в Україні б’ють журналістів. Маємо 53 інциденти з початку року у Києві та регіонах при відсутності прецедентів належного покарання за атаки на журналістів. І що характерно, в окремих нападах ми звинувачуємо самих силовиків. Тому рівень тривоги у журналістських колах щодо фізичної безпеки є надзвичайним”, - заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Як повідомлялося, «Індекс фізичної безпеки журналістів» – це щомісячний моніторинг фактів фізичної агресії щодо журналістів і медіа України. Індекс фізичної безпеки журналістів України укладається НСЖУ спільно з партнерами: ГО «Інформаційна безпека», ГО «Платформа прав людини», Академією української преси та Інститутом розвитку регіональної преси.

Укрінформ

Наживо

Ефір

  • 10:45 Вулиця
  • 11:00 Телемагазин
  • 11:15 Час-Time
  • 11:45 Веселий нотний стан
  • 12:00 Дитячий калейдоскоп

Персони

"Вір в себе і поступово йди до мети"
Євгенія Шатохіна