Пятниця, 19 Квітня
Головна Медіапростір Facebook засинає, прокидається SEO

Facebook засинає, прокидається SEO

803

Facebook оголосив негласний бій медіа, заявивши, що трафік останніх більше не цікавий компанії. Однак експерти кажуть, що впадати у відчай рано. Засоби масової інформації все ще можуть користуватися інструментами SEO-просування контенту, про які колись соцмережі змусили їх забути.


Днями «Телекритика» писала про те, що Кемпбелл Браун, глава Facebook зі взаємодії з виданнями, на зустрічі з австралійськими ЗМІ дозволила собі зайве. Браун заявила, що Facebook більше не цікавлять розмови про трафік медіа і можливість соцмережі генерувати його для ЗМІ. «Це застаріла концепція, до якої ми не повернемося», – прокоментувала менеджер компанії.

Заява не останньої людини в Facebook викликала шквал обурення в пресі по всьому світу. Однак аналітики радять медіа не поспішати з висновками, оскільки відмова від просування матеріалів у соцмережах – це не смертельний вирок.

Один із авторів блогу Select All видання New York Magazine Брайан Фелдман говорить про те, що онлайн-ЗМІ можуть набирати трафік старим перевіреним способом – пошуковою оптимізацією, або SEO.


«Колись у 2012 році екологія цифрових видань зазнала епохального зрушення: Facebook обігнав Google як головне джерело трафіку сайтів, – пише Фелдман. – До Facebook найкращим способом надійного отримання трафіку була пошукова оптимізація, а також форматування веб-контенту для отримання високої оцінки пошукових систем».

Зі слів експерта, в епоху SEO люди, що створюють веб-контент, намагалися мислити так, як користувач, який робить запит у пошуковій системі, тому раніше звичніше було прочитати заголовок «Коли відбудеться Суперкубок?» замість «Суперкубок стартує вже дуже скоро». 

Брайан Фелдман каже, що матеріали ЗМІ, розміщені в Facebook, більше впливають на емоційний інтелект аудиторії, тоді як SEO є більш «механічним» інструментом. З іншого боку, пошукова оптимізація – прозоріша і чесніша, адже автор матеріалу вставляє в нього ключові слова, які оптимізуються пошукачем. А значить читач, перейшовши за потрібним посиланням, з більшою ймовірністю отримає корисну інформацію. 

Контент у соцмережах маніпулює людьми, змушуючи їх клацнути по інтригуючому заголовку, SEO ж маніпулює роботами, які обробляють контент і видають користувачеві найкращу інформацію згідно з його запитом.

Телекритика

Наживо

Ефір

  • 15:05 Телемагазин
  • 15:20 Вулиця
  • 15:30 Невичерпне джерело
  • 16:00 Час-Time
  • 16:30 Телемагазин

Персони

"Або ви керуєте вашим днем, або день управляє вами"
Петро Солтис