Четвер, 28 Березня
Головна Медіапростір Disney припиняє співпрацю з Netflix та запускає власну стрімінгову платформу

Disney припиняє співпрацю з Netflix та запускає власну стрімінгову платформу

782

Компанія Disney оголосила про припинення співпраці з американським провайдером інтернет-телебачення Netflix.


Disney планує запустити власну стрімінгову платформу й для цього вона купила розробника стрімінгових сервісів BAMTech. Про це повідомляє CNN Money. Кабельні мережі Disney, такі як ESPN, все ще приносять більшу частину прибутку компанії. Однак ця частка в останні роки знизилася, оскільки глядачі змінюють спосіб, у який вони переглядають розважальний контент. Тому запуск нового сервісу можна розглядати як спробу підлаштуватися до нових звичок глядачів. За контрольний пакет акцій (51% і більше) у BAMTech Disney заплатить $ 1,58 мільярда.

Компанія заявила, що в 2018 році буде запущено стрімінговий сервіс під брендом ESPN, а в 2019 році - окремий сервіс Disney. На новій платформі планують показати «Історію іграшок 4», сиквел «Холодного серця» та ігрову версію «Короля-лева».

Після новини про припинення співпраці акції Netflix впали у вартості на 5 відсотків, але потім скоротили падіння до 1,6 відсотка.

Нещодавно дослідницький підрозділ Disney Research та Каліфорнійський технологічний інститут використали нейромережу, аби дослідити реакцію людей на фільми.  Мережа навчилася самостійно передбачати, в якому місці фільму глядачі почнуть сміятися або посміхатися. Однак, поки що нейромережа не вміє розпізнавати сум чи страх.

Media Sapiens
 

Наживо

Ефір

  • 22:15 Вісті
  • 22:45 «Голос Америки»: вечірній брифінг
  • 23:10 Х/ф «Ідеальний шторм»

Персони

"На телебаченні можливе все..."
Віталій Яков'як