Вівторок, 16 Квітня
Головна На часі Держспецзв’язку попередила про загрозу нової кібератаки

Держспецзв’язку попередила про загрозу нової кібератаки

812

Команда CERT-UA розробила нові рекомендації для зменшення ризиків повторного ураження та мінімізації (уникнення) наслідків, пов’язаних з кібератакою.


Держспецзв’язку попереджає, що власники мереж, які зазнали ураження вірусом Petya Ransomware, навіть відновивши свої комп’ютери, можуть стати потенційним об’єктом повторної кібератаки. Про це йдеться на сайті служби.


Як зазначається, команда CERT-UA розробила нові рекомендації для зменшення ризиків повторного ураження та мінімізації (уникнення) наслідків, пов’язаних з кібератакою.


Прес-служба Держспецзв’язку радить якнайшвидше скористатись опублікованими рекомендаціями та закликає взяти участь в інтерактивному опитуванні команди CERT-UA щодо аналізу наслідків атаки Petya Ransomware.


Нагадаємо, 27 червня в Україні сталася масштабна хакерська атака, внаслідок якої невідомим вірусом уражено українські банки, державні та комерційні підприємства. За даними СБУ, переважна більшість інфікувань операційних систем відбувалася через відкриття шкідливих додатків (документів Word, PDF-файлів), які були надіслані на електронні адреси багатьох комерційних та державних структур. Кіберполіція та Служба безпеки надали рекомендації щодо захисту від вірусу. Крім того, у низці країн Європи та Азії, а також у Росії теж заявили про втручання хакерів. 


Крім того, 4 липня фахівці припинили другий етап кібератаки Petya. Пік атаки планувався на 16.00. Кіберполіція заблокувала розсилку та активацію вірусу з серверів інформаційної системи М.Е. Doc.


Тиждень.ua

Наживо

Ефір

  • 17:05 Д/с «Сім світів - одна планета»
  • 18:10 Обласна рада: позиція і дія
  • 18:45 Вісті
  • 19:15 Позиція Галичини
  • 20:45 Вісті

Персони

"Від життя ви отримуєте тільки те, що просите. Не бійтеся просити більше"
Вікторія Резун