Четвер, 25 Квітня
Головна На часі АМКУ перевіряє діяльність каналів і провайдерів у рамках скорочення УПП

АМКУ перевіряє діяльність каналів і провайдерів у рамках скорочення УПП

849

Антимонопольний комітет України розбирається, чи існують зараз порушення антиконкурентного законодавства низкою медіагруп і кабельних операторів, повідомляє пресс-служба відомства.

В АМКУ пояснюють, що така необхідність виникла відразу після внесення змін до закону «Про телебачення і радіомовлення», що стосуються формування універсальної програмної послуги (так званого «соціального пакету»). Так, з 1 січня в УПП будуть входити не всі загальнонаціональні телеканали чотирьох медіагруп, які провайдери зобов'язані ретранслювати, а лише державні телеканали, телеканали суспільного мовлення та місцеві канали.

"Антимонопольний комітет вважає, що мають бути прозорі проконкурентні комерційні умови, економічно обґрунтована модель визначення вартості продукту, який пропонується медіагрупам до продажу; відсутність нав'язування додаткових зобов'язань, які не стосуються предмета угод", – кажуть у відомстві.

Крім того, АМКУ досліджує принципи пакетування як медіагрупами свого продукту операторам, так і операторами кабельного ТБ кінцевим споживачам, факт дискримінаційності/недискримінаційності впровадження плати за ретрансляцію телеканалів виключно в кабельних мережах провайдерів програмної послуги (враховуючи відсутність плати за ефір і супутник).

У разі якщо будуть виявлені порушення, АМКУ відкриє відповідні справи і застосує до порушників санкції.

"Телекритика"

Наживо

Ефір

  • 07:45 Телемагазин
  • 08:00 Молитва за Україну
  • 09:00 Хвилина мовчання
  • 09:01 Невичерпне джерело
  • 09:30 Станіславів на початку минулого сторіччя

Персони

"Незважаючи ні на що, цінуйте те, що маєте і ніколи не відступайте назад"
Лілія Боднарчук