Середа, 24 Квітня
Головна Медіапростір 22 тисячі користувачів погодилися на 1000 годин громадських робіт, тому що не прочитали правила користування публічним Wi-Fi

22 тисячі користувачів погодилися на 1000 годин громадських робіт, тому що не прочитали правила користування публічним Wi-Fi

957

Британський провайдер публічного Wi-Fi Purple вніс у свої умови користування пункт, згідно з яким користувачі погоджуються на виконання 1000 годин громадських робіт в обмін на безкоштовний доступ до мережі.


Як повідомляє Mashable, за два тижні, поки тривав експеримент, 22 тисячі користувачів прийняли ці умови, не прочитавши їх. І лише один з них побачив цей пункт і звернув на нього увагу. Під громадськими роботами Purple мав на увазі прибирання парків від екскрементів тварин, обнімання безпритульних тварин, розчищення каналізаційних стоків вручну, прибирання громадських туалетів, розмальовування равликів «аби зробити їх життя яскравішим» та здирання жувальних гумок з вулиць.

Як пояснили в Purple, провайдер хотів таким чином привернути увагу до браку поінформованості користувачів щодо того, на які умови вони погоджуються, підключаючись  до безкоштовних Wi-Fi-мереж. Також у Великобританії в 2018 році очікуються зміни в законодавстві, згідно з якими компанії будуть зобов’язані надсилати користувачам сповіщення, перш ніж використовувати їх дані чи дані про їх поведінку в інтернеті для маркетингових цілей. Purple закликає користувачів бути уважними й читати умови, на які вони погоджуються, стежити за тим, яку інформацію про себе вони надають стороннім сервісам. Провайдер також повідомив, що не буде змушувати тих, хто погодився на 1000 годин громадських робіт, розмальовувати равликів чи прибирати туалети.

Минулого року британська компанія Cifas, що спеціалізується на запобіганні шахрайства, провела експеримент з відвідувачами кав'ярні, продемонструвавши, скільки інформації про себе вони публікують у відкритому доступі. Перехожим пропонували безкоштовну каву в обмін на «лайк» на сторінці кав'ярні в Facebook. Поки людина заходила в заклад і робила замовлення, її ім'я зіставляли з аккаунтом в соцмережі і збирали всі зазначені на сторінці дані. Їх по гарнітурі передавали бариста, а вона писала отриману інформацію на кавовому стаканчику.

Media Sapiens

Наживо

Ефір

  • 21:40 Заходеньки
  • 22:15 Вісті
  • 22:40 «Голос Америки»: вечірній брифінг
  • 23:10 Х/ф «Бути Астрід Ліндгрен»

Персони

“Все в моїх руках тому їх не можна опускати! Усмішка та хороший настрій - найкращі супутники в житті людини!”
Любомир Белей