Четвер, 28 Березня
Головна На часі Журналісти заявили про майже 70% цензури в українських ЗМІ

Журналісти заявили про майже 70% цензури в українських ЗМІ

701

Майже 94% журналістів кажуть, що основним типом в цензурі є обмеження з боку власників ЗМІ 
 
Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва провів опитування серед журналістів в Україні щодо рівня свободи слова і з’ясував, що рівень цензури в ЗМІ оцінюється у 68 відсотків.

«Говорячи про те, чи існує в Україні цензура, 12% опитаних говорять про її системний характер, а 68% відповіли, що вона існує в окремих ЗМІ. При цьому майже 94% говорять, що основним типом в цензурі виступають обмеження з боку власників ЗМІ. Також дуже поширеною є самоцензура журналістів – 48%», – йдеться в результатах дослідження.

Згідно з повідомленням, майже 30% опитаних ніколи не стикались з жодною формою цензури.

«Близько 60% опитаних представників ЗМІ під час своєї журналістської практики стикались із вимогою узгодження інформації від органів влади. Найчастіше такого погодження вимагали посадовці з місцевих адміністрацій (51%) або з міністерств (32%)», – зазначили соціологи.


Крім того, серед опитаних журналістів близько третини заявили, що побоюються за власну безпеку, понад 43% опитаних під час своєї діяльності отримували погрози, найчастіше – від невідомих.

Опитування фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва тривало з 30 травня до 14 червня. Всього опитали 127 журналістів.

Радіо свобода

Наживо

Ефір

  • 14:30 Д/с «Світ ночі у темряві»
  • 15:05 Телемагазин
  • 15:20 Вулиця
  • 15:30 Навзаєм
  • 16:00 Час-Time

Персони

"Питання "А що подумають люди?", має стояти на останньому місці. Адже, насправді, всім все одно. Життя ж то твоє. І гріх - не жити і йому не радіти!"
Наталя Храбатин