Четвер, 18 Квітня
Головна На часі Журналісти показали інфографіку блокування соцмереж у різних країнах світу

Журналісти показали інфографіку блокування соцмереж у різних країнах світу

971

Журналісти видання «Слово і діло» підготували інфографіку про те, з яких причин та які сайти блокують в інших країнах світу.

Зазначається, що у світі найчастіше блокують Youtube, Facebook і Twitter.

«Піонерами блокування у 2009 році стали Китай та Іран. Зокрема, Пекін з його інформаційною політикою «Великого китайського файрвола» блокує не тільки Youtube, Facebook і Twitter, але й хостинг зображень Flickr і навіть сервіси такого гіганта, як Google», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 16 травня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Указ набуває чинності в день опублікування.

Серед компаній, які потрапили під дію санкцій, зазначені російські ресурси Mail.ru, Яндекс, ВКонтакте та Однокласники, а також низка російських банків, авіакомпаній і ЗМІ: РЕН ТВ, НТВ ПЛЮС, РБК, ТНТ, Первый канал. Загалом у списку санкцій України 1 228 фізичних осіб та 468 юридичних. Оператори мобільного зв'язку «Київстар», «Lifecell» та «Vodafone Україна» розпочали роботи з блокування російських сайтів, що потрапили під санкції.

Джерело: Слово і діло, Тиждень.ua

Наживо

Ефір

  • 09:30 Станіславів на початку минулого сторіччя
  • 09:45 Телемагазин
  • 10:00 Веселий нотний стан
  • 10:20 Дитячий калейдоскоп
  • 10:45 Вулиця

Персони

"Питання "А що подумають люди?", має стояти на останньому місці. Адже, насправді, всім все одно. Життя ж то твоє. І гріх - не жити і йому не радіти!"
Наталя Храбатин