Пятниця, 29 Березня
Головна На часі В Україні відкриють центр для моніторингу та виявлення фейків

В Україні відкриють центр для моніторингу та виявлення фейків

742


Центр буде відкрито за підтримки США, цитує слова Андрія Парубія агентство «Інтерфакс-Україна». Його завданнями буде моніторинг інформаційного простору та виявлення фейкових новин і кіберзагроз.

«Вже найближчим часом один з аналітичних центрів наших партнерів буде створювати в Україні центр для щоденного моніторингу інформаційного простору і виявлення фейкових новин, кібератак, які здійснюються щодо України», — сказав він під час Міжпарламентської асамблеї Молдова-Україна-Грузія.

На першому етапі планується створити міжрегіональний центр на основі аналітичних центрів США, ЄС, України, Грузії і Молдови, який відповідатиме на гібридні загрози.

«Коли він почне діяти і дасть фундамент на рівні аналітичних центрів, ми зможемо працювати через виконавчі структури, щоб його наповнювати глибшим і професійним змістом», — додав пан Парубій. Він також звернув увагу на необхідність координувати зусилля України, Грузії та Молдови для ефективної протидії інформаційним та кіберзагрозам.

 Нагадаємо, влітку 2018 року влада Латвії анонсувала запуск сайту, де користувачі зможуть перевірити достовірність публічно поширених новин. А Європейська комісія оголосила про громадські консультації зі створення експертної групи високого рівня із протидії дезінформації. Метою роботи групи є опрацювання стратегії ЄС із протидії фейковим новинам.

 

 Детектор медіа

Наживо

Ефір

  • 01:10 Марафон «Єдині новини»
  • 06:45 Вісті
  • 07:15 Global 3000
  • 07:45 Телемагазин
  • 08:00 Молитва за Україну

Персони

"Від життя ви отримуєте тільки те, що просите. Не бійтеся просити більше"
Вікторія Резун