Четвер, 28 Березня
Головна На часі Україна і НАТО працюватимуть над зміцненням кібероборони

Україна і НАТО працюватимуть над зміцненням кібероборони

780

Започаткована Україною і НАТО спільна платформа у протидії гібридній війні є потенційним інструментом для зміцнення кібероборони сторінУкраїна і НАТО працюватимуть над зміцненням кібероборони


Таку думку у Брюсселі висловив експерт НАТО, повідомляє «Укрінформ».

«Ми маємо розглянути можливості платформи у протидії гібридній війні для розвитку стійкості кібероборони», – сказав співрозмовник агентства.

Експерт нагадав, що НАТО створило спеціальний трастовий фонд для допомоги Україні у зміцненні кібероборони, тож наразі співробітництво активно розвивається.

«Обидві сторони набули великого досвіду у цій сфері. Ми маємо багато ініціатив та потенціалу, але все залежить від можливостей трастового фонду», – зауважив співрозмовник.

Зазначимо, у квітні Україна розпочала співпрацю з Канадою у сфері кіберзахисту. Тоді міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що за три роки з боку Російської Федерації було здійснено понад сім тисяч кібератак на Україну. Підписано угоду з Канадою.

Читайте також
Хто стоїть за кібератаками на Україну? - огляд іноземних медіаОдним з механізмів поширення вірусу Petya була система оновлення ПО бухгалтерської звітності і документообігу – ТурчиновСБУ бореться з вірусом Petya спільно з FBI, NCA та кібербезпековими інституціямиДля запобігання вірусу Petya треба зробити вигляд, що пристрій вже заражено - фахівці SymantecЗа дві доби до Нацполіції через вірусну атаку звернулись понад 1,5 тис. організаційВ ООН вважають, що гроші не були основним мотивом глобальної кібератакиРозвідка Канади заявляє про кібервтручання у вибориРосійські ЗМІ маскують урядову пропаганду під новини – тіньовий міністр оборони КанадиУкраїна розпочала співпрацю з Канадою у сфері кіберзахистуУкраїна готова допомогти Канаді протистояти інформаційній агресії РФ – посол


Нагадаємо, за фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії , яка сталася 27 червня, відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж».

27 червня керівник департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ України (МВС) Артем Шевченко повідомив «Детектору медіа», що кіберполіція працює над протидією розповсюдження вірусу і над ліквідацією його наслідків. Цього ж дня пан Тракало повідомив, що до Департаменту кіберполіції НПУ надійшло 22 повідомлення про втручання в роботу персональних комп'ютерів.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав кібератаку на українські державні органи і компанії «безпрецедентною».

Народний депутат України Антон Геращенко заявив, що кібератаку під видом вірусу-здирника було організовано спецслужбами РФ. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов також заявив про «російський слід» кібератаки.

28 червня український уряд заявив, що масштабну кібератаку на корпоративні мережі та мережі органів влади.

Нині Кіберполіця просить допомоги у боротьбі з вірусом Petya.

З 27 червня до Національної поліції України з повідомленнями про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником звернулися 1508 юридичних та фізичних осіб.

Нині СБУ бореться з вірусом Petya спільно з FBI, NCA та кібербезпековими інституціями.

Фото: chinaeholiday.com

«Детектор медіа»

Наживо

Ефір

  • 12:30 Д/ф «Філософія Лу»
  • 13:40 З перших вуст
  • 14:00 Телемагазин
  • 14:15 Вісті
  • 14:30 Д/с «Світ ночі у темряві»

Персони

"Можливо все! На неможливе треба більше часу"
Станіслав Ігнатюк