Четвер, 28 Березня
Головна На часі У ЗВ’ЯЗКУ З КАРАНТИНОМ 22% ЖУРНАЛІСТІВ ЗІТКНУЛИСЯ З ФІНАНСОВИМИ ПРОБЛЕМАМИ - ДОСЛІДЖЕННЯ ІМІ

У ЗВ’ЯЗКУ З КАРАНТИНОМ 22% ЖУРНАЛІСТІВ ЗІТКНУЛИСЯ З ФІНАНСОВИМИ ПРОБЛЕМАМИ - ДОСЛІДЖЕННЯ ІМІ

562

Під час карантину 22% медійників мають проблеми із заробітною платою у вигляді затримок та скорочень. Разом з тим, медійники відзначають 20% ріст уваги аудиторії до їхніх видань.

Такими є результати анонімного опитування медійників, що провів Інститут масової інформації 19-24 березня 2020 року*.

14% респондентів-медійників зазначають, що вже відчули на собі зменшення діяльності медіа, ще 11% сказали про зменшення замовлень. Опитування показало, що 8% журналістів зіткнулися з відмовою від вже існуючих замовлень, а 9% зовсім не отримують нових.

У той же час, опитані ІМІ медійники вважають, що наслідки карантину призведуть до зростання уваги аудиторії і зростання впливу медіа (23% респондентів) та переформатування діяльності і пошуку нових рішень в онлайн-сфері для медіа (22%). Водночас, 18% журналістів очікують скорочення чи затримок заробітної плати, а 10,5% медійників бояться, що через карантин залишаться без замовлень.

Лише 6.5% респондентів очікують призупинення діяльності їхнього медіа, а 5% очікують взагалі закриття медіа в якому вони працюють.

65% опитаних ІМІ медійників зазначили, що медіа в яких вони працюють перейшли на роботу з дому, але 18,5% журналістам доводиться виїзжати на журналістські завдання.

81,5% опитаних відчуваєте потребу покращити свої професійні вміння у зв’язку з карантином. 

*Дослідження проводилося методом анонімного анкетного опитування. Всього було отримано 200 відповідей від журналістів з них 64,5% жінки та 35,5% чоловіки. 60% – журналісти з усіх регіонів України, 40% – журналісти з міста Києва. Дослідження проводилося протягом 19-24 березня 2020 року.

Проведення цього дослідження стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проєкт USAID “Медійна програма в Україні”, який виконується міжнародною організацією Internews Network. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю ГО “Інститут масової інформації” та необов’язково відображає думку USAID, уряду США та Internews Network.

ІМІ

Наживо

Ефір

  • 21:15 Вулиця
  • 21:25 Корисно знати
  • 22:15 Вісті
  • 22:45 «Голос Америки»: вечірній брифінг
  • 23:10 Х/ф «Ідеальний шторм»

Персони

"Питання "А що подумають люди?", має стояти на останньому місці. Адже, насправді, всім все одно. Життя ж то твоє. І гріх - не жити і йому не радіти!"
Наталя Храбатин