Субота, 20 Квітня
Головна На часі У Нацраді розповіли, де не ввімкнули "цифру" і чому

У Нацраді розповіли, де не ввімкнули "цифру" і чому

839

Українське аналогове телебачення повністю збережене у Луганській і Донецькій областях, на межі з Кримом і з Російською Федерацією.
Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський на своїй сторінці у Facebook.

«31 серпня на всій території України припинено використання аналогової технології передачі телевізійного сигналу на користь цифрового, супутникового і кабельного телебачення. Водночас в Луганській і Донецькій областях, на півдні Херсонської області - на межі з Кримом, на півночі Харківської, Чернігівської і Сумської областей - на межі з державою-агресором аналогове телебачення збережене повністю», - зазначив Костинський.

Також, за його словами, збережене аналогове мовлення програм UA: Суспільне мовлення (UA:Перший і регіональні філії НСТУ) та місцевих телеканалів, які ще не отримали цифрових ліцензій.

«Пропозиції щодо збереження аналогового телебачення на окремих територіях, які знаходяться під тиском аналогового телебачення держави-агресора, а також збереження аналогового сигналу Суспільного мовлення і місцевих мовників були завчасно подані до Кабінету міністрів України Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення», - уточнив посадовець.

При цьому Костинський наголосив, що збереження аналогу на прикордонні з РФ, в зоні проведення ООС і на межі з Кримом повністю відповідає стратегії з розбудови українського телерадіомовлення Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України.

Як повідомляв Укрінформ, відповідно до Плану використання радіочастотного ресурсу України, трансляція аналогового телебачення в Україні припинилася з 1 серпня у Києві та Кіровоградській області (включно з обласним центром - містом Кропивницький), а з 1 вересня перехід до цифрового мовлення відбувся й по всій території України.

 

30 серпня Сарненський районний суд Рівненської області виніс ухвалу, якою заборонив Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (Концерну РРТ) вчиняти будь-які дії, пов'язані з припиненням використання технології аналогового телебачення. Однак попри це, Концерн РРТ таки вимкнув аналогове мовлення.

Укрінформ

Наживо

Ефір

  • 11:15 Світлиця Надії
  • 11:45 Корисно знати
  • 12:15 Телемагазин
  • 12:30 Шлях до Європи
  • 12:50 Заходеньки

Персони

"Незважаючи ні на що, цінуйте те, що маєте і ніколи не відступайте назад"
Лілія Боднарчук