Четвер, 28 Березня
Головна Медіапростір СЕВГІЛЬ МУСАЄВА: «МИ ВТРАТИЛИ МОНОПОЛІЮ НА ПОШИРЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ, НА ПРАВДУ»

СЕВГІЛЬ МУСАЄВА: «МИ ВТРАТИЛИ МОНОПОЛІЮ НА ПОШИРЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ, НА ПРАВДУ»

645

 

«Інтернет-журналістика має почати розповідати, як вона працює. Як вона працює з джерелами, як вона аналізує інформацію. І це має відбуватися в онлайн-режимі», – говорить журналістка, головна редакторка інтернет-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва. 

Читачам потрібно показувати певні залаштункові речі, розкривати інструментарій:

«Тому що люди розгублені. Вони не можуть зрозуміти, в чому різниця… між професійною новинною організацією і постом у фейсбуці. Аудиторії треба це пояснювати. І говорити відверто про роботу над помилками. Про те, що це за помилки, як вони трапляються. Тобто налагоджувати відвертіший діалог з читачами. Тому що тренд журналістики майбутнього – це вибудовування горизонтальних стосунків з читачем. Бо ми втратили ореол експертності. Ми втратили монополію на поширення інформації, на правду. Тому маємо змінити свої підходи до роботи».

А гарантією збереження довіри читачів в епоху пост-правди залишаються факти: 

«Правда має стати нашою математикою, нашою роботою. Тому що фактично ми інженери суспільства, інженери людських душ. А інженери мають дуже добре знати математику. Я думаю, що якраз математика журналістики – це правда і факти. І ми маємо аналізувати факти і намагатися дошукатися до істини в цей складний час, в час суспільних потрясінь», – підсумовує Севгіль Мусаєва.

Чому Севгіль Мусаєва відмовилась від посади прес-секретаря президента Зеленського? Як «пакетики чаю» сприяють появі журналістських розслідувань? Чому Севгіль Мусаєва хотіла створити «альтернативний “Forbes Украина”»? Що відбувалося в редакції «Української правди» після вбивства Павла Шеремета? Чим небезпечна недовіра всередині медіацеху і недовіра журналістів до поліції ? Чому до Криму варто їздити навіть з акредитацією МЗС РФ? 

Детектор Медіа

Наживо

Ефір

  • 18:10 Про головне в деталях
  • 18:45 Вісті
  • 19:10 Про головне в деталях
  • 19:45 Shift: життя у цифрі
  • 20:00 З перших вуст

Персони

"Від життя ви отримуєте тільки те, що просите. Не бійтеся просити більше"
Вікторія Резун