Четвер, 28 Березня
Головна На часі Оголошено конкурс журналістських робіт із фактчекінгу

Оголошено конкурс журналістських робіт із фактчекінгу

825

Асоціація із міжнародних справ (Чехія) та проект StopFake.org (Україна) Могилянської школи журналістики, за підтримки Інституту масової інформації, оголошують конкурс журналістських матеріалів "Фактчекінг в регіонах України".

Метою конкурсу є популяризація серед журналістів та громадських активістів практик фактчекінгу (перевірки фактів) як важливого інструменту громадського контролю за діяльністю органів влади.

Участь у конкурсі можуть брати роботи, основою яких є перевірка фактів у заявах / твердженнях / інтерв’ю представників органів місцевої влади, інших лідерів громадської думки у регіонах, які були опубліковані у місцевих електронних або друкованих ЗМІ, у блогах у період з 10 листопада – 9 грудня 2016 року, та надіслані організаторам конкурсу до 9 грудня 2016 року.

Подати матеріал на конкурс можна через сайт http://checkregion-ua.info.

Участь у конкурсі можуть брати як окремі журналісти, громадські активісти, так і їхні команди із Харківської, Сумської, Запорізької, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Львівської, Закарпатської областей.

За підсумками оцінювання робіт, буде визначено трьох переможців, які отримають грошові призи у розмірі 10 тис. грн, 5 тис. грн і 3 тис. грн відповідно за 1, 2 і 3 місця за кількістю набраних балів. Крім того, буде також присуджено приз глядацьких симпатій у розмірі 2 тис. грн. Найкращі проекти у кожному із регіонів будуть запропоновані до грантового фінансування АМО на 6 місяців 2017 року.

Роботи оцінюватиме журі, а також читачі сайту, які матимуть змогу поставити позитивну чи негативну оцінку матеріалу. Результати будуть оголошені не пізніше 17 грудня. Склад журі:

Олена Голуб, координатор відділу моніторингу і аналітики ЗМІ, член Незалежної медійної ради;
Роман Кабачій, провідний медіа-аналітик ІМІ, сфера експертизи – журналістські стандарти і етика;
Олена Шкарпова, головний редактор VoxCheck;
Олександр Гороховський, головний редактор FactCheck.com.ua;
Олексій Набожняк, викладач Могилянської школи журналістики;
Артем Бабак, журналіст StopFake.org.
Детальніша інформація: checkregion-ua.info

Наживо

Ефір

  • 14:30 Д/с «Світ ночі у темряві»
  • 15:05 Телемагазин
  • 15:20 Вулиця
  • 15:30 Навзаєм
  • 16:00 Час-Time

Персони

"Все, що не робиться - усе на краще!"
Олег Іридчин